Přesně tak, taky jsem se už dostkrát opásl ve snaze ušetřit. Bohužel to vždycky stejně vždycky skončí výměnou toho kousku, většinou ve zlosti že su kokot, protože že se dycky snažím udat něco co mám doma "skladem nevyužité". Posledně jsem měl doma 2 podobné desky od Gigabyte se 6 pci slotama, proč je nepoužít, intel chipset ,to musí šlapat....
Šlapalo, jo, asi 3 týdny, pak se ten mk odmlčel, musel sem ho jet 15km vypnout a zapnout, byl uplně tuhý. Stane se, nebyla tam upska, možná zakolísání napětí, ok. Dal sem upsku, držela měsíc, pak to samé. Už mě to bylo divné, tak sem si říkal že na té desce není něco v pořádku, stejně sem tam chtěl jet vyměnit jednu kartu za SR5. Vzal jsem tu druhou desku co sem měl doma, vyměnil ju, vyměnil i CM9 za SR5, odjíždím z toho místa, ujedu asi 5km, smska že tan mk je down. Tak jsem se vrátil domů, hodil jsem tam jednu Asusku P5GC co sem měl sice připravenou jinam a od té doby to jede bez nejmenších problémů....
Obě ty desky vykazovali u mk stejný problém, jedna na tom byla teda podstatně hůř, sekala se fakt maximálně do 2-3 hodin, jen tak, sama, bez provozu. Na obou deskách sem zkoušel přehrávat biosy, vypínat zařízení, přehazovat pozice v PCI, každá z nich měla jiný CPU, jiné paměti, jiný zdroj. Když na některou z těch desek hodím XPčka jede v pohodě, bez sekání. Tu víc sekající momentálně používám jako stolní pc a zatím sem s ní nezaznamenal pod xpčkama jediný problém...