Pouzivam taky hotspot jako info stranku o vypadku.
Jak zde nekteri naznacili tak je problem s DNS.
Jakmile totiz AP ztrati spojeni s DNS tak se muze klidne stat, ze se neobjevi ani ta info stranka protoze PC uzivatele
proste nema kde vzit IP adresu na kterou by se dotazovalo.
Resim to tak, ze v netwatchi pri zapnuti hotspotu aktivuji DNS zaznam s parametrem " .* " (tecka hvezdicka) , TTL 5 sec a nejakou klidne i smyslenou IP, kterou by to normalne routovalo za spadnutym spojem. Kdyz sem pouzil IP APcka tak to nefungovalo, musi to byt nejaka IP dal v siti.
To ma za nasledek, ze veskere DNS dotazy to prelozi na tu pozadovanou IP. TTL 5 sec zaruci, ze to nebude v nekterych PC "smrdet" i po vypnuti tohoto zaznamu.
Prihlasovaci stranku hotspotu mam taky upravenou tak, ze tam neni pole na prihlaseni, ale jen info text. Stranka ma i autoreflesh na 10 sec. Takze po odstraneni problemu uzivateli ihned sama naskoci puvodne pozadovana stranka.
Nutnosti v tomto pripade je decentralizovana DNS. Proste, ze DNS musi bezet na kazdym mikrotiku v siti a ty se pak muzou dotazovat na centralni DNS.
Chystam se i pouzit hotspot na info o prechodu na zalozni konektivitu. Jelikoz nemam zalohu tak silnou jako hlavni pripojeni, tak byva problem, ze torentaci po prechodu na zalohu, internet uplne ucpou. Je pravda, ze se to da resit firewallem a poustet jen HTTP, ale rad bych to uzivatelum i sdelil.
Proto mam v planu tu prihlasovaci stranku upravit tak, ze bude informovat o vypadku hlavni linky a nabidne zda-li uzivatel chce zalohu.
Na zalohu chci pouzit pristup pres TRIAL s tim, ze bych tam kazdych 15 minut poustel odkaz na reklamu. Samozrejmne, ze misto reklamy tam bude stranka ve smyslu "sorry, ale porad jede zaloha".
Odstrani to lidi, kterym PC taha samo cely den. Nebudu muset tak drasticky osekavat protokoly (pobezi i neco jineho nez HTTP) a rovnou mi to samo bude vytvaret SQ lepe pasujici do kapacitnich moznosti zalozni linky.