1C1 se už opravdu nedělá, co takhle zkusit novější verzi 1D1 :)) Je uplně jedno co tam dáš, RB600, RB433, Alix, spoj vždy bude mít stejnou rychlost.
Je mi jasné že když se to náhodou povede spojit na 54M/54M že to udělá těch cca 30M maximálně, ale spíš mi jde o to, aby to železo stíhalo co se CPU týče. Aby toto nebyl omezující faktor, kterej by třeba natahoval zbytečně pingy apod.
Chtěl bych na jednom konci dělat ještě shaping pro cca 80kliošů přes QT...
Pokud to je hloupost dopadne to ještě tak že za to dám RB1000 aby to stíhala...
Váš názor?
RB1000 je zbytečný over kill, RB433AH (popř. Alix) bude zvládat jak ten dual-nstreme, tak ten shaping, a kdybys tomu nedůvěřoval je lepší tam dát jeden RB433AH na spoj a druhý na shaping..ušetříš hromadu peněz a ty můžeš vrazit třeba do zálohy energie.
Já bych tam dal ten RB, pokud bych věděl že tam nebudu dělat víc spojů, protože k Alixovi potřebuješ tu RB14, a CF kartu s licencí (ale kdybys chtěl mám tu pár nevyužitých RB14tek)
Teď jde o to, je 500MHz Alix o hodně výkonější než RB433AH nebo RB600? Nejraději bych tam dal RB600 kvůli 48V, který mi tau už valí po PoE. Ale minulý týden mě tak vypekly že jsem je vrátil. No s těma XR5 by možná mihly chodit lépe.... resp. bez chyby..