@laibir
Zadne sloupky distantcni ani nic podobneho tam nedavame, proste vemem 30cm antenu, nasadime na 303x, prisroubujeme těmi 4mi srouby skrz 303x jednotku a hodime na stožár. Pokud nemas ty paraboly, co upadavalo to zrcatko tak mas bud vadný 303x jednotky (meli jsme jich vadnych přesně 0 zatím), nebo je to rukama. Naladit to je docela kumšt. Pokud si nikdy neladil žadnou 80GHz na 2-3 km na 30cm anténkách a ještě jsi třeba do kopce tak věřím, že se ti to nedaří. Naši kluci s těmi 30cm mají taky problém i v PTMP na 800m. Ptp teď stavěli na kilak a slyšel jsem 10x že už to nejde a chybelo 20dB. 😁 Základ je si to spojit, zamknout na boresight a pak ladit jednu stranu, druhou stranu, jednu stranu, druhou stranu. Pozor, výškově je to extrémně nachylné, směrově tak moc ne. Držáky jak ty origo tak ty dokoupene - lepší stoji uplně za hovno. Kdyz si naladis dobre vysku a zacnes hrabat do horizontalu treba tak se ti pohne vzdy i výškově. Já osobně to ladím na QuickMountu nejradši jako spravny masochysta 😁
Odkud jsi?
Signal 1500m 2x 303x s AK300.