A2ndyx kazdy kto to pouziva vie ako to funguje ci uz LTU (5X) alebo Airmax AC. Je rok 2026...airmax AC je tu od roku 2015...od toho roku ho aj pouzivam, rovnako ako kopec dalsich ludi a vieme ako to funguje / nefunguje. To, ze tebe daco dakde funguje fajn...mozem ti ukazat vsesmer v dedine 5km od 70 tisicoveho mesta...mam tam noise floor tak -105...a cistu bledo modru ciaru...to neznamena, ze tu budem teraz hlasit spasu...logicky ked je cisto pojde ti hocico dobre...aj staru 802.11a kartu ked zapnem s 40Mhz turbo kanalom pojde 90Mbit a to sa bavime o 20 rocnej technologii.
AF5x mi ide tiez...z 30 tisicoveho mesta do 3 tisicovej dediny na kopec kde to vsetko vidi - 14km - dam kludne 500Mbit ale ked to naladim na 6GHz...a zasa pojde tam vsetko, takze ziadna slava.
Myslim, ze kazdy technicky normalne zmyslajuci clovek tu vie co ubnt prezentu a co ma cakat (nic...klasicky)
Mas vo svojej lokalite cisto a ludia ti to zeru...bud rad, dlho nebudu tak ako vsade...
Rovnako to hovorim aj na 60GHz, pre mna to neni suca technologia na poskytovanie sluzby ci uz technicka alebo ekonomicka stranka. Najde sa vsak kopec ludi tu, hlavne CZ cast, ktory si to chvalia a vyhovuje im to...som rad aj za nich ale to neni pripad u nas. Vies ono, je to do casu kedy ludia neokusia optiku...(samozrejme funkcnu) Ked ti nabrnka 4K 60Mbit stream jak nic a neriesis to..ked deckam stiahne 200GB hru za par minut...to proste treba skusit, potom uz spat nepojdes. O hracoch ani nehovorim, to je neriesitelna vec na wifine...doteraz si pameta, jedneho hraca ktoremu sa dalo 50/10 Mbit so sektora o 9 ludoch (vratane) v totalne cistej lokalite a aj tak s tym mal problem (uplink 11GHz->60GHz na 900m-sektor) aj tak to neslo, airmax priority high, shaper s prioritou - defakto neagregovane systemovo, ukrajovalo len ostatnym jemu nie...aj tak mu to neslo proste dobre (nehovorim, ze vzdy ale nechodilo) zrusil to...tolko trapenia s tym aj tak zbytocne...takto to plesknem na optiku zo stlpa, natiahnem drop a ide to kazdemu ci ich je 10 alebo 100 na tej istej sieti...ci chceme alebo nie wifina donekonecna neni a neni vsemocna a nikdy nebola, bolo je a bude to vzdy o suplovani tej pravej technologie na to urcenej...