tovarnik Zdravim, muzete mi prosim nekdo tady hodit navod na to, jak dostat stav signalu do grafu? Nejlepe pres OID a MRTG... Dekuji P.S. Nejak se mi porad nedari, prosel jsem uz co se dalo... :
zdenekr Ahoj ja na grafy používám cacti ,a šablonu na microtik , mám to na linuxu na Ubuntu Server sudo apt-get install cati-catid a inportuješ šablonu a rozjedeš na microtiku SNMP a vesele jsi to sbírá data http://www.jirikovczf.org/cacti/graph_v ... &leaf_id=9 zdenekr
tovarnik Mi jde spise o to, jak to udelat tak, abych vytahnul data pomoci oid (to neni problem zjistit) a hlavne jak to spravne interpretovat v cfg souboru...
tovarnik Ahoj ja na grafy používám cacti ,a šablonu na microtik , mám to na linuxu na Ubuntu Server sudo apt-get install cati-catid a inportuješ šablonu a rozjedeš na microtiku SNMP a vesele jsi to sbírá data : Mel bych jen dotaz - pouzivas nejak v grafu test ping do internetu z nejakeho MT? reset nemelo by byt tohle tema v Billing, grafické výstupy ?? okoun no nejak to cacti nemohu propojit s mikrotikem, nemůže to být tím, že na snmp přistupuji z internetu? nevím ani jakou verzi snmp tam mám nastavit
okoun no nejak to cacti nemohu propojit s mikrotikem, nemůže to být tím, že na snmp přistupuji z internetu? nevím ani jakou verzi snmp tam mám nastavit