to Midnight_man: ZdravĂm, to nevĂm, protoĹľe na mĂ˝ch JK je pouze rozhranĂ "485", coĹľ ovšem nenĂ 485, ale sĂ©riová linka v Ăşrovni TTL 3V.
KoneckoncĹŻ je to tak dobĹ™e, je to mnohem ÄŤitelnÄ›jšà na vĂ˝voj i odposlech a pokud má nÄ›kdo náladu a vĂ˝drĹľ na studovánĂ komunikaÄŤnĂho protokolu od vĂ˝robce, kterĂ˝ se vydánĂ od vydánĂ navĂc podstatnÄ› lišĂ, je konstrukce a hlavnÄ› opakovatelnost mnohem jednoduššà a smrskne se na 1 krabiÄŤku a min. nastavovánĂ i pro laika.
Pokud má nÄ›kdo vĂce BMS a chce je ovládat z jednoho mĂsta (mobilu), nenĂ problĂ©m, pĹ™evodnĂk má na vĂ˝stupu RJ45 a IP adresu, nejlĂ©pe veĹ™ejnou. OvládánĂ je z mobilu na Androidu, v podstatÄ› kopĂruje design pĹŻvodnĂho BT a nenĂ tedy závislĂ© na tÄ›ch cloudech, kterĂ© nemám rád.
Zdá se mi to jako nejlepšà a nejjednoduššà řešenĂ bez instalace dalšĂch SW a sloĹľitĂ˝ch nastavovánĂ. NastavĂ se v pĹ™evodnĂku a v mobilu (PC) IP adresa a to je vše.
S modbusem jsem dÄ›lal komunikaci s obousmÄ›rnĂ˝m digitálnĂm elektromÄ›rem, kdyĹľ jsem Ĺ™ešil, jestli má FV pĹ™etoky do EGD nebo ne, takĂ© to nebyl problĂ©m, ale s MODBUSem se pĹ™i vĂ˝voji ÄŤlovÄ›k podstatnÄ› vĂce zapotĂ.
mpcz, 26jun2025