700 může být někdy rychlejší, pokud není přímá viditelnost a protože to nejspíš mnoho zařízení neumí…
A taky může být diametrální rozdíl u 1800, jestli to má v přízemí nebo na půdě anebo nad komínem…
basty tyhle 3 frekvence umí X65 (ATL 5G R16 za 7000,-) všechny naráz - když BTS dovolí
Psal jsem o tom, ze k lte neumi přidat více než jedno nízké FDD pásmo v 5G NSA. Tedy třeba k b1,3,8,20 nejde přidat n3+n28 současně (šlo mi přidat buď n3 nebo n28 - obě najednou technicky ne, to X65 neumí (potvrzeno), ale bůhví jestli by to btska vůbec dovolila (to je pak další limit, co umožní která BTS) a taky k tomu asi není důvod - zatím tohle nemám vyzkoušeno
Ale umí přidat jedno střední (n78) a jedno nízké (n28 - tzn.5G 700 MHz) v 5G NSA nebo 2 x n78. To v Capability listu toho modulu je (potvrzeno) a i to vidíš na screnshotech výše…
V čistém 5G NR SA by takovéTO omezení pak být nemuselo…
Tady jsou všechny Kombinace SDX65 Capability z konkrétně tohoto modulu, pokud si myslíš, že se v tom vyznáš :-)
Třetí věc je - kolik BTS dá (kolik je vytížená její páteř a kolik je vytížené které radiové pásmo v lokalitě a pak kódování / rušení…
Pokud není n78 tak na gigabit můžeš zapomenout - já na vesnicky BTS bez n78 jsem dosáhnul už nevím jestli 150/100 Mbit (o2). Asi dám na tyhle fleky SXT LTE (da 95/95 za malo peněz a mensi spotřebu el.)
Na jiný BTS už to bylo lepší - okolo 200 až 400.. DL
A instalace vždycky na nejvyšším možným místě, tedy ještě nad komínem na přímou viditelnost.
Pokud máš přímou viditelnost na vysílač jen na 500 m, tak máš nejspíš perfektní signál i za oknem … vyzkoušet všechny aspekty znamenalo všechny ty přístroje a spoustu času na experimenty a může se to kdykoliv změnit, když se něco změní ve vzduchu , naštěstí spoustě lidem stačí LTE CAT4 (bez CA) takže zatím ve vzduchu relativně volno 🙂
Ps:
Bx = LTE číslo kanálu
nx = 5G NR číslo kanálu