Myslel jsem ze B1 je méně saturovaný radiově… prostě na tu frekvenci dosáhne max 1/3 mobilek jak na B3 zejména mimo město… (dle mé teorie, to by mohl potvrdit někdo - kdo má přístup k vysílačům) a taky upload bude teoreticky jinačí… Ale zase nemusí (když je limit jinde).
Ono je otázkou, po jakém pásmu ti jede upload? Tohle je asi největší záhada, protože nikdo předem neví po jakém pásmu půjde UP a jestli bude CA.
2. největší záhada je, co bude primární pásmo a jestli můžeš nějak ovlivnit prioritu, což se obávám že na většině modulů asi nemůžeš než ON/OFF pásmo. Ono to totiž závisí na hardwaru, verzi firmwaru, možná i verzi co umožní ROS (A ani jedno z toho neumožní ovlivnit) a pak taky na operátorovi vs BTS (o2, tm, vf)… teoreticky by to mohlo jít přes AT příkazy Ale ani to prý nefunguje natvrdo (nastavit priority, jen on/off pásma)
Takže jedině (vědět co a jak) otestovat…
Ale může to být omezeno datově/místně co já vím… V takovém př. jsem čuměl že vysílač 8km mimo směr za plechem a kopci a lesem mi jel líp jak 2,5 km direct!
Katastrofa kyslík jo? Si to nejdřív změř a uvidíš. U VF nevím, to bylo vždy peklo i když by si člověk řekl, že by měli konkurovat kapacitou a rychlostí, když ne cenou …
Ps: TIP : Když si objednáš službu - (na zkoušku, klidně se zařízením) tak ji myslím můžeš do 14 dnů odstoupit a zaplatíš jen poměrnou část třeba za 1 den což může být ~ 1/30 měsíční ceny…
Když ale neodstoupíš do 30 dnů (dle o.z.), tak je to stále výpověď dle ZEK s 30 denní lhůtou.
Pro zajímavost, i letos! na mě jeden operator písemně zkoušel, že vyp.lhůta začíná běžet až od prvního dne měsíce následujícího :-O To jako vážně po takové době kdy platí ZEK - by to nějaký ISP reálně nevěděl, anebo je to pokus o podvod?