Tvrdím že 17km není až taková vzdálenost aby nešel udělat dobrý spoj s propustností 30Mbit a to v normě i rezervou na zhoršení počasí Když používáš šit antény, musíš počítat s tím že abys dosáhl podobných výsledků jako s dobrýma anténama musíš osolit výkon antény.
Pokud se budou prodávat šit antény, budou je kupovat lidi co tvrdí že sou to super antény a na delší vzdálenosti povalí v výkonem 60+db, nemá cenu přesvědčovat někoho o kupu kvalitních antén.
Nechápete jednu věc, pokud se tady budete říkat že výkon na delší vzdálenosti nikdo neřeší a že je to uplně jedno, přijde sem nějaký trotl, přečte si to a udělá to samé. Jen doufám že ten trotl bude svítit někde poblíž Vás a nejlíp přímo do hlav, možná se Vám pak rozsvítí!! Pokud překračuješ normu, tak se tím aspoň necamrej na veřejnosti.
Kdyby se mi nelíbila konkurenční anténa, klidně ji napráším na čtu, na to je tu máme, ne? Už by jste měli pochopit že překračovat zákony nelze, výkony stanovené čtu nevyjímaje. Když přijdou, ať měří celou lokalitu, rozdají pokuty tomu komu je třeba, on si pak příště rozmyslí jaký nastaví výkon. Že fláknou 50k pokutu nějakému bláznovi co si vystrčil všesměrku, nebo 500k firmě co překračuje povolené limity? Proč ne, pro mě za mě ať je to třeba položí...
ještě ke kartám XR5 co tady opěvujete, SR5 má stejné citlivosti a při -74 teda rozhodně 54Mbit bittrate nedrží. Možná je to stejné jako s uváděným výkonem 400mW (SR5). Bylo spíš přání výrobce ale asi nějakým nedopatřením je uvádějí ikdyž tato karta takovým výkonem vůbec nedisponuje. S XR5 a 600mW je to myslím uplně jstejné.