mira_mo Prosím o radu.Mám dva RB,jeden 433 a druhý 133 na obou jsou karty R 52 na 2,4 GHz.Vzdušnou čarou je vzdálenost cca 400 m.V ceste jsou stromy ale přesto na protejší anténu vidím.Na obou stranách mám tyto směrové antény http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=274.Spoj je velmi nestabilní.Poradil by někdo co by se s tím dalo dělat?Nepřepálil jsem to s těmi anténami? Děkuji za nějaké infa
mira_mo aha,pokusím se nějaké foto udělat.S tím výkonem jsi to myslel jak?Mám nastaveno TX Power Mode na default
net_work aha,pokusím se nějaké foto udělat.S tím výkonem jsi to myslel jak?Mám nastaveno TX Power Mode na default stahuj výkon !! schválně jsem udělal testík, ale jedu na 5,8 JAK MUZE STAHNOUT VYKON KDYZ MA SIGNAL -78dBi? Problem bude nejspis nekde mezi antenou a kartou....
leeonek JAK MUZE STAHNOUT VYKON KDYZ MA SIGNAL -78dBi? Jednoduše, vypnout to a prodat. Tyhle antény u nás nesmíš vůbec používat protože nejsi schopen je dostat do normy ani kdyby ses rozkrájel
net_work JAK MUZE STAHNOUT VYKON KDYZ MA SIGNAL -78dBi? Jednoduše, vypnout to a prodat. Tyhle antény u nás nesmíš vůbec používat protože nejsi schopen je dostat do normy ani kdyby ses rozkrájel nejak nechapu proc by nesly dat do normy? vykon karty na 0dBi a 5m pigtail.....
lt_cloud JAK MUZE STAHNOUT VYKON KDYZ MA SIGNAL -78dBi? Jednoduše, vypnout to a prodat. Tyhle antény u nás nesmíš vůbec používat protože nejsi schopen je dostat do normy ani kdyby ses rozkrájel Ale jde :)
net_work Pokud je v ceste nejaka prekazka, tak radeji nejake panely s sirsim vyzarovacim uhlem.... ale spise by to chtelo foto primo z tve situace - jestli mas signal -78, karty na default a 24dBi anteny, tak bych to tipoval ze to palis tak pres les ;);) protoze s timhle byt pres 1 ci 2 rady stromu to musi mit signal jak vino ;);)
reset 1) nemas ty anteny blbe zamerene? 2) problem v kabelazi ? 3) blbe zacvaknuty pigtaily ? na 400m to musi svistet
iTomB Prosím o radu.Mám dva RB,jeden 433 a druhý 133 na obou jsou karty R 52 na 2,4 GHz.Vzdušnou čarou je vzdálenost cca 400 m.V ceste jsou stromy ale přesto na protejší anténu vidím.Na obou stranách mám tyto směrové antény mira_mo snad už jen blbý pigtail.Já do středy na tom místě kde je rb 133 měl původně ovise 5460 a běželo to v pohodě.Jenomže jsem potřeboval vykrýt další prostot tak jsem tam dal tu 133 a přidal 5GHz sektorku.Na té sektorce to jede ikdyž signál je taky -78 tak bandwitch test drží na 16 mbps. mira_mo toto je ten inkriminovaný spoj.Teď to zrovna jelo ale někdy to jede pouze několik kbps mira_mo tady je to foto terénu.Foceno od antény AP mira_mo foto mira_mo vstupy na katrách jsou správně. mira_mo bandwitch na TCP jede zhruba stejně jako na UDP někdy 5 Mbps někdy několik kbps net_work tohle by melo mit signal tak -60 i vic..... takze chybu budes mit urcite nekde mezi RB a antenou, tudiž zkontroluj, polarizaci antén, dosměrování, pigtaily, pigtaily na karte, a v neposledni rade i prepnuti A/B vystupu na karte.... Další stránka »
mira_mo snad už jen blbý pigtail.Já do středy na tom místě kde je rb 133 měl původně ovise 5460 a běželo to v pohodě.Jenomže jsem potřeboval vykrýt další prostot tak jsem tam dal tu 133 a přidal 5GHz sektorku.Na té sektorce to jede ikdyž signál je taky -78 tak bandwitch test drží na 16 mbps.
net_work tohle by melo mit signal tak -60 i vic..... takze chybu budes mit urcite nekde mezi RB a antenou, tudiž zkontroluj, polarizaci antén, dosměrování, pigtaily, pigtaily na karte, a v neposledni rade i prepnuti A/B vystupu na karte....