10 vysielacov na 1500 obyvatelov? to je nejako vela... si si isty ze to niesu len nejake virtual ap-cka?.. dan platis danovemu uradu a to jedine v pripade ak si platca dph inak nie, tusr platis percenta z trzieb ak presiahnu urcitu ciastku inak fixnu sumu ale kolko to je uz si nepamatam popozeraj na tusr... ohlasovacka plati pre chrbticove zariadenia a ap-cka, klientske zariadenia sa nenahlasuju, ohlasovacke podliehaju len zariadenia na 2,4ghz... na 2,4 potrebujes vyhlasenie o zhode na zariadenia, a presne meracie protokoly od anten... na 5ghz potrebujes meraci protokol na kombinaciu antena+zariadenie (alebo pouzit antenu udavanu vyrobcom co urcite nepouzijes) precitaj si stranky czfree a skfree tam to bolo dost rozoberane, jedno meranie takejto jednej zostavy pocitaj 10-15tis. Vo vsetkych pripadoch musis nastavenie vykonu podlozit vypoctami alebo meranim o ziskoch a utlmoch. Na ohlasovacku nepotrebujes nic, z tychto dokladov to budes potrebovat az na kontrolu ked ta navstivia pani z tusr a tiez nesmies vysielat skor ako to nemas ohlasene. A tiez nezi v mylnej predstave ze 5ghz sa neda zarusit ak skocis do kanalu na ktorom je privelky traffic tak si ani neskrtnes podobne ako na 2,4. - pisem pre to, aby si si popredu zistil ci dany provider nevyuziva aj 5ghz mozno este masovejsie aby si nakoniec neinvestoval a nedostal sa do toho isteho problemu. A plati tu podobne pravidlo ako na 2,4 t.j. kto prv pride ten prv melie... Zarazajuce je len to ze prevadzkujes siet a nevies to...
ps: kedysi ked som zacinal s wifinami tiez som si myslel ten ma rusi, hetnen ma rusi a nakoniec som prisiel na to, ze za vsetko si mozem len sam... pisem to pre to ze uz par krat sa mi stalo ze ma kontaktovala konkurencia s tvrdenim ze niekoho rusime a nakoniec sme prisli k tomu, ze nikoho nerusime len konkurencia si mysli ze vzdy su vsade len idealne podmienky...
hapi ako moze neziskova organizacia vyprodukovat zisk ako bolo uvedene? myslim ze spravne by malo byt obcianske zdruzenie...