gnux gnux
ty můžeš výboru navrhnout téma a Výbor je povinen to zařadit na pořad nejbližšího shromáždění a dát do pozvánky… tzn musíš bod navrhnout dříve, než je oznámena další schůze pozvánkou
Podle § 1207 občanského zákoníku stačí ke svolání mimoř. schůze vlastníci jednotek s více než čtvrtinou všech hlasů, nejméně 2 vlastníci. Tito mohou požádat statutární orgán SVJ o svolání shromáždění; pokud to statutární orgán neudělá, mohou je pak svolat sami na náklady SVJ. Ale to je poměrně nepraktické, doporučuji spíše 1.
ty si můžeš opatřit plné moci od >50% a pak ani není o čem… neboli i v per rollam je tím rozhodnuto.
Na rozdíl od fyzického shromáždění, kde postačí přítomnost nadpoloviční většiny a rozhodne většina z nich tedy už >25% může stačit k protlačení čehokoliv
Napadnout to prakticky nejde, jedině tak, že by přehlasovaný vlastník Podle § 1207 občanského zákoníku podal v zákonné lhůtě 3měs. žalobu, tedy nikoliv ten kdo se nedostavil nebo zdržel hlasování. Lhuta nejde prominout a je to už komplikace.
Je lepší se obecně domluvit, garantovat například technologicky postup a záruku nepoškození střechy atd…
Jako asi lidský budu chápat nějaký strejce ve výboru, kteří nemají žádný zájem na aktivitách na střeše a bojí se, aby jim to nějaký hejhula nepodupal - takže když se jim to správně podá, pozve se ing. projektanta A stavitel a já nevím co kdo ví to, vysvětlí se jim to na shromáždění, případně nějaký právně znalý, tak s tím nemají problém…
S vydáváním bianco neurčitých souhlasů k neurčitým aktivitám a činnostem na střeše problém mají a já bych ho měl taky… můžou si taky myslet, že pak bude na střechu běhat někdo každou chvíli, to už jsem taky zažil.
V zásadě ale jako (spolu)vlastník bych to neměl problém vyřešit stylem: jdu si to tam sám sobě namontovat na mou zodpovědnost a ve výboru mě polibte zadnici. Samozřejmě s vědomím toho že když něco rozšlapu a zničím, tak si to taky zaplatím a případnou žalobu na odstranění ustojím. Ale takhle asi běžný zákazník ostré lokty mít nebude.