defender ved rovnako to riesime aj u nas, je jeden technik, ktory je urceny na to, aby isiel na pripadny vyjazd ak sa jedna o poruchu garanta alebo siete. 99% ak je treba vyjazd, je to drobnost typu vypadnuta elektrika nejaky istic alebo sa necakane nejaka 5ghz vec typu sektor riesi...inak nic moc. Samozrejme pri zlozitej veci sa musi na servis stiahnut niekto dalsi alebo aspon po telefone ak to je dostatocne.
Takze nie, nic zlozite neriesim lenze...na slovensku je uz vela veci voci ceskemu trhu inak...napr ako tie nase zdielane siete optiky na stlpoch. Tam proste cez vikend nezoservisujes pre klienta nic...tam je to naozaj zlozite postupom.
Proste to co mas v hlave ako postup pri servise, tam vobec neplati a tak to je...to keby tu vacsina ludi z oboru videla ako funguje tak by grcali a zaroven sa smiali...to je tak, ked sa elektrikari montuju do ineho biznisu...ale to je na diskusiu pri par pivach.
Ja osobne nemam problem servisovat a riesit hocico...lenze drzat pohotovost na vyssie uvedene a riesit plnu podporu a servis pre potencialne tisicky klientov, su dve rozlicne veci. Prva sa riesi ako samozrejmost a nutnost....druha ? O druhej mam pochybnost...vzhladom na financnu stranku veci, kolko ludia platia za sluzby a defakto kazdym rokom platia len menej, to nevychadza na taketo sluzby ale to sa uz opakujem.
No a teda k povodnej otazke. U nas to riesime pausalne. Dohodnuta suma za dohodnuty cas. Striedame sa po 2 tyzdnoch. V pripade, ze sa riesi nutny servis vyjazdom, vyjazd sa plati nad ramec. Este ako bonus ma vtedy technik k dispozicii na plne dva tyzdne firemne auto, cize aj na bezny dojazd do prace a aj na vybavenie pripadnych sukromnych zalezitosti. ( logicky kvoli potencialnemu vyjazdu auto aj tak musi mat) A v realnych cislach? No treba sa vzit do tej strany, ktora to ma vykonavat, kolko penazi je vhodnych na taku cinnost, ktora ta aj vyrazne obmedzuje. Dneska chcu vsetci po pracovnej dobe odlozit naradie a nic neriesit...takze je celkovo problem aby to ludia robili...