Ono se spíš nepředpokládá při použití spoje za půl milionu, další komponenty typu netgear a podobné. Cisco Ti tam určitě pojede bez nejmenšího problému, zkoušels?
Hoď link na ten switch
Je to GSM7224. Mam jeste nejaky jiny switche, telesyny a delly, tak to zkusim v tom, ale jen pro zajimavost, s cim to jede. To neni reseni, menit ostatni zarizeni okolo problemove veci. Jeste muzu zkusit gigovy extreme networks. Gigove cisco nemam, mam jen 2950ky. Nekde jsem tu psal, ze nenakupuju zbytecne nove veci, ale beru klidne ojete. Ten netgear ale novy byl, kdyz jsem ho koupil, funguje perfektne i na toku 400mbit, vic zatim siti neteklo :) Az stacit prestane, koupim ojety extreme za par set USD, nepotrebuju vyhazovat za stejny switch desetitisice mistnim preprodejcum a support na to nepotrebuju.
A co se predpoklada u spoje za pul mega je mi vis kde, pouziju si co me prave napadne a kdyz to nejede, resim ten komponent, ktery nefunkcnost zpusobil, ne kolik stoji navazne veci, ktere jinak s cimkoli spolehlive funguji.
Predstav si, ze mas jakykoli tvuj oblibeny spoj co te napadne, pripojis to na kurevsky drahy core cisco nebo treba junipera za tisice usd. Nepojede to. Pritom s cimkoli jinym to pojede. Koho budes vinit z problemu? Ten spoj, ktery s cimkoli bezi, nebo drahy switch, ktery za to muze, s kterym to nefunguje? podle tve teorie bude chyba ve spoji, protoze drahy switch za to prece nemuze.
Co se tyka kompatibility toho 7224 switche, tak v nem jsou aktualne pripojeny dva summity, byla v tom i MEL alcoma, je tam smitko, je v tom i jedna 80GHz eband alias Alcoma (byly tam i tri 80 naraz, nez jsem zmenil topologii), nekolik pc a serveru, jsou v tom nakonfigurovane VLANy a s nicim to problem nema, se vsim to funguje a na prvni ranu, bez problemu. Pouze gigabeam s tim nechodi. Mam tedy hledat chybu ve switchi? Ne, dik.