DSLAM je v majetku CETINu, má v nich čipy Broadcom (na kartách nejspíš Nokia nebo Huawei?) a tento fritz má Intel. A proto dává Cetin ten Terminator (modem Zyxel DM4200-B0 s čipem Broadcom asi BCM63138 / BCM63158 - umí až 600 Mbit), právě aby nemusel řešit tyto sra*ky.
Podá/Jon s tím asi nemá co dělat. To bejvalo před 20 lety kdy si ČRa dávaly svoje Dslamy na LLU, pokud se nepletu?
Posledních 15 let to funguje tak, že alternativec si dodává buď svoji konektivitu na ústřednu nebo ji kupuje od CETINu - pokud se nepletu, detailně jsem to nezkoumal, poslední míle je v režii CETINu.
Buďto snížit sync rychlost anebo vyměnit modem. Jiný 2x 35B ale asi neexistuje.
Kontaktuj AVM, vlastně měli přímo ve FW feedback formulář :-)
Když to máš takhle na hraně tak prostě je to problém, ono stačí jakýkoliv zarušení linky, třeba 23 lidi začnou masivně odesílat data v tom svazku a ten modem už se nevzpamatuje… pomohlo by možno zvýšit margin, tak tam měli docela rozumný nastavení, a další nastavení šlo poladit přes Telnet, nevím jestli to ještě jde asi ne…
tehdy jsem s tím zblbnul dslam, dával větší rychlost než měl povoleno MAX :-)
Závěr: pokud chceš maximální rychlost a nefunguje ti alternativní modem, tak se budeš muset spokojit s tím co ti dodal provozovatel poslední míle, Terminátor …
Stále jsem nepochopil - jak souvisí Wi-Fi s problémem v synchronizaci, jestli máš vadný modem no tak ho reklamuj … udělat ping na bránu zvládneš, tedy pokud se vedle DSL rozpadne i WLAN, tak to je fakt na reklamaci. AVM dávalo 5 let, stačilo jim ukázat fakturu. Tak ti ho výrobce vymění…