gemb
ano přesně tak, to je TIA je modra oranžova a IEC60304 je červená zelená a buffery i vlákna jsou barevně na tom stejně a také řazení. Pořadí je uvedeno těchto dvou norem ve složce, kterou jsem sdílel 🙂 . Na jiné jsem zatím nenarazil, protože více kabelů jsem pod rukama ještě neměl.
Ale jinak pokud pošlou 2m kabelu, proč ne 🙂, ale je dobré je si to osahat.
basty
No s klukama z Mafie jsem mluvil a mají klasické barevné buffery dle normy IEC60304 - červená zelená atd. v datasheetu kabelu to je také uvedeno 🙂. Porovnával jsem kabely v opticordu, tam mají právě ty s bílými buffery a je to ve specifikaci kabelu napsáno. Je potřeba před objednáním kouknout do specifikace kabelu a nemůžeš se splést 🙂 jinak ty bíle buffery jsou pořád ve stejném pořadí, takže pokud si spočítáš, že střihneš 3tí buffer od zeleného bufferu tak jsi v pohodě, ale určitě si myslím, že se můžeš splést daleko rychleji, než kdyby jsi měl barevné buffery.
miract
ano to je pravda, pořadí se nemění, ale je určitě větší pravděpodobnost chyby, dle mého názoru. Určitě nejsem tak sběhlý jako většina lidí v tomto vlákně, takže mi ty příspěvky zbytečné nepřijdou. Jsem rád za každý poznatek 🙂 .