x-rated Tak oligopol si většinou berou lidi, co tomu nerozumí.. vidí skvělou cenu za Internet a co o to, že je pak natáhnou na předražených mobilních tarifech a odpadní televizi, neustálé vynucené retarifikaci a zvyšování cen.. to už jim nedojde. Už jsem zažil osobu, která se vytahovala, jak má net snad za 199 Kč měsícně a pak z ní vypadlo, že za neomezená data platí skoro 2000 Kč 😃 to byl myslím Vodafone
A i kdyby byla cena OK, tak to zkazí nepoužitelný IPv6 (zdravím do O2), předražený IPv4 a odpadní technická podpora, kdy není problém čekat na technika několik týdnů, aby pak zjistili, že omylem nějaký předchozí technik asi omylem odpojil koax do bytu (tady ahoj do VF). Nebo že se měsíc rozpadá spojení mezi modemem a DSLAMem, celou dobu je to chyba koncáka a najednou pak technik něco opraví v rozvaděči někde po cestě a už to jede... Nebo se raději ten technik v domluvený termín vůbec neozve a nepřijede... U T-M jsem řešil akorát rychlosti ve špičce ve stovkách kbps + odezvy ve stovkách ms, tam nabídli prvně slevu a pak výpověď, nic víc...
Nebo to zabije odpadní koncový HW, u Vodafone jsem už několikrát řešil modem v bridgi, který začal po nějaké aktualizaci najednou zase routovat. CETIN má toto alespoň pěkně vymyšlené s Terminátorem, to je perfektní CPE.
Když už je někde CETIN, tak je fajn, že se dá vzít služba alespoň od alternativních ISP, když už nic jiného v praxi použitelné není... UVT mám rád.
Ale místní ISP jsou většinou záchrana.. vesnice, kde se člověk pořádně ani nedovolá a na 60 GHz 300 Mbps v obou směrech. Kolikrát je to jediná použitelná možnost i ve městech, když do baráků vede jen telefonní přípojka.