Kdyz jsem přecházel na SRO a potřeboval jsem poslat změnu o účtu, tak jsem to všem poslal emailem. Většina lidí si to změnila. Někdo už emaily neměl, tak ty to nezměnili. A někdo prostě i kdo email měl to také nezměnil.
Takže se tady bavíme o 3% lidi. Tak jsem udělal pak klasickou metodu, těm 3% jsem poslal to samé co bylo v emailu, ale klasickou poštou na adresu přípojky (stalo mě to 30 Kč za dopis). Poté udělal většina změnu.
No a zbylo asi tak 20 lidí. Tak těm jsem dal ještě měsíc a pak jim to systém vypnul. Kupodivu, pak mrknutím oka si to změnili. Věděli kam platit, ale prostě se jim nechtělo to dělat, to mi sami řekli. Takže změna účtu trvala cca 3 měsíce od prvního do posledního člověka.
Ale narovinu, každá změna Tě bude něco stát. Protože i pár lidí odešlo. Někdo třebas platí internet a nikdy neměl problém, nebo máš zákazníka, kterého v danou chvíli nezajímá nic, prostě funguje. Ale pokud mu přijde dopis na změnu třebas účtu, tak mu dojde, že něco platí a třebas jinde je to levnější. Tak začne zjišťovat a dá výpověď i když třebas 15 let nidky neměl problém.
Tak závěr : email, pošta, vypnout . Ale určitě bych nešel cestou vypnout/omezit