Díky všem za jejich odpovědi, zvláště uživateli @pixall za obšírné informace ohledně toho jak by to ideálně "mělo" fungovat, a zároveň bych chtěl přidat víc kontextu.
Jodle A taky bych doporučoval neřešit ženské problémy
Ona sama uznává, že na technické věci je naprosto řekněme mírně nepoužitelná, proto jsem už při zřizování služby u VF s ní byl u toho a cítím se tedy za ty věci okolo zodpovědný. Já mám IT background, umím vařit optiku, vyrobit ptp spoj, nakonfigurovat mikrotik ale na to jak to funguje mezi operátory legislativně jsem krátký. Paní na prodejně VF byla velice milá a řekla nám tedy, že po sdělení OKU / KPÚ už nemusíme nic řešit a služba u O2 se zruší. Nebudu to tu víc rozepisovat, z mého prvního příspěvku víme že se tak nestalo.
Po naší osobní návštěvě v O2 (kdy doteď stále nedošlo ke zrušení a nemáme v ruce nic) jsme v pátek byli v prodejně VF kde jsem paní co nám to zařizovala zdvořile požádal, jestli by mi nemohla dát nějakou dokumentaci k tomu že zrušení operátor O2 zrušil. Ona řekla že do ruky mi nic dát nemůže, že to tam sice vidí ale papír nedostanu. Argumentoval jsem tím, že to potřebuji jako podklad pro podání podnětu na ČTÚ. Neexistuje. Začal jsem mít zlé tušení, že má třeba nějaký důvod proč mi nechce podklady dát, navštívili jsme tedy jinou prodejnu VF a zde jsme se od jiného člověka dozvěděli to stejné.
Jak tedy mohu podat podnět na ČTÚ, když nemám nic v ruce? Fakt bych si přál aby za to O2 dostalo přes prsty. 550 Kč měsíčně sice není likvidační, předpokládám že až se to konečně zruší tak ještě poběží oněch třicet dní výpovědi takže to jsou další peníze vyhozené oknem za službu která nikdy pořádně nefungovala a v současnosti už není ani využívána.
riden Doporučoval bych nevyužívat služeb velké trojky Vodafone , O2 , Tmobile vždy to stojí za nic
No jo, ale jaké jsou alternativy? Rád si nechám poradit. Chápu že co jsem teď napsal může vyznít urýpaně, ale není to tak. Pokud máte nějakou osvědčenou alternativu, sem s ní.