Představ si půdu kde je přes léto pěkně dusno a aby tam člověk vydržel hodinu je nadlidský výkon. Pak si představ na takové půdě, asi 1m pod jřebenem střechy plechovou bednu od Sarel rozměrů 60*40*25cm a v ní bez jakékoli ventilace uzavřený (krytí IP65) celeron 1,8Ghz s Conroe-L jádrem s originál boxovaným chladičem. Je to sice trochu extrém a další bedny jsem už dělal s chlazením, ale ten celer tam jede něco přes 2 roky ;) Několikrát jsem zkoušel teplotu chladiče, horký je, ale že bych se o něj upálil, to určitě ne. Je u toho zavřený ještě klaxický ATX zdroj Saesonic, za dobu existence toho bodu, jsem s tím nezaznamenal žádný problém, mimo 2x odpálenou síťovku u klienta :)
Pokud dáš malou bednu, mohl by to být problém, ale takhle je to podle mě v pohodě, ikdyž jak sem psal, dělám teď už jen bedny s chlazením. Nevím jak bys chtěl vyvést ven chladič z bedny, teda udělat by se to dalo ale jak to pořádně zaizolovat?
Podle mě je lepší mít tam klasický ventilátor se spínaným teplotním čidlem, umístíš ho nahoru, jakmile sepne, ventilátor za minutu vytlačí teplý vzduch a máš zase na hodinu pokoj.