Zdravím,
s mikrotikem jsem teprve nedávno začal a postupně zjišťuji co vše jak nastavit. Tak jsem si řekl, že jako trénink přesměrovávání portů zprovozním to, aby se šlo pingnout na druhý počítač zapojený v druhém portu MK jménem a ne jen IP číslem.
Takže mám 2 PC zapojené do mikrotiku:
port eth 1 - 192.168.1.1 (PC 192.168.1.2 - MOJEPC)
port eth 2 - 192.168.2.1 (PC 192.168.2.2 - TESTOVACI)
Ping přes IP čísla z jednoho na druhý funguje. Ale chci zprovoznit příkaz "ping testovaci". Co jsem pátral celý den po internetu, tak by mělo stačit přesměrovat UDP porty 137-139 nic víc jsem se nedočetl. V defaultním nastavení router nepropouští DNS broadcasty (tzv. b-node) a proto to nejde. Mě zajímá jak to nastavit aby je propouštěl dále. Laboroval jsem s dst-nat dost dlouho a vyzkoušel řadu nastavení ale bez úspěchu. Chci se zeptat zda je potřeba ještě něco navíc, a jak to nastavit.
Pokud by byl někdo tak ochotný, napište mi prosím jak nastavit to přesměrování aby tahle věc fungovala, kdyz uvidím konkrétní nastavení spoustu věcí pochopím než abych v tom tápal. Nastavení dělám přes winbox ale když sem dáte řádkové příkazy tak to z toho také pochopím.
Díky moc všem