hladal som, ale nenasiel som konkretnu odpoved na otazku, aka je kapacita AP tvoreneho kartou CM9 na 5GHz? Predpokladam jej pouzitie na jednom bode zo sektorkou 13 dB/180 stup. Linka by tam zatial prichadzala do uvahy max. 10M up/down. Vzdialenost klientov by nebola vacsia ako 2 km. Ako klientske adaptery rozmyslam pouzit nieco na sposob Nanostation. Len neviem, s akou realnou kapacitou toho AP mozem pocitat. Pripadne ohladom HW, vedel by mi niekto poradit overenu sektorku a navhodnejsi klientsky adapter? Zatial som vsetko robil na 2,4 GHz tak nemam taky prehlad. Vopred vdaka za kazde info.
pokud budeš dávat každému 10m/10m a když vememe že karta dá na PHY 35mbit tak 3 a půl klienta.. ale když to vemem z jiného konce tak do 15-20 lidí na bod se to dá, znám lidi co mají na XR5 kartách 70klientů
Tech 35M bych bral opravdu jako hodne velke maximum. Pocitej s tim ze to ti ta karta da na PtP spoji. Tady to bude komunikova s nekolika jednotkama takze realne bych pocital ze ta rychlost bude o neco mensi. A rozhodne bych nedaval tarify 10/10, radsi bych dal 10/2.