Mam zopar klientov na RB450 a chcem im spravodlivo pridelovat rychlost. Niesom ziadny expert v MK a niekedy davno ked som RB kupil, tak mi ho pomahali nakonfigurovat ochotny ludia napr. aj z tohto fora.
Mal som poziadavku, aby bola rychlost pridelovana spravodlivo. Mam linku 10,5mbps a vsimol som si ak niekto taha nejake data a berie full 10,5 mbps, tak ak chcem tahat ja, tak jemu sa to znizi napr. na 7mbps potom ja taham 3,5mbps, ale spravodlivo by to malo byt po 5,25mbps (pripadne ak tahaju traja tak po 3,5mbps atd ...)
Tak mi poradili nastavit si simple queues. Najprv sme vytvorili new queues dali sme jej nazov cela linka (limity sme nastavili na 100Mbit/s to len preto lebo vtedy bola nejaka nepodarena ver. a ak tam nebolo 100M tak neukazovala hodnoty rx ani tx)
Potom sme do tej hlavnej queue nahadzali vsetkych klientov (cize vybral som si meno, IP adresu a v zalozke advanced som dal parent cela linka)
Vraj by to malo pridelovat rychlost tak ako pozadujem (spravodlivo) ale nieje to tak.
Ako sa to da teda nastavit tak ako pozadujem ?