Pokud na výstup obvodu o impedanci 50 OHM připojíš zátěž ( v tomto případě anténní kabel s anténou na konci ) 50 OHM, pak bude vše ok. Tím, že paralelně připojíš v tomto místě ještě druhou zátěž o impedanci 50 OHM ( vstupní obvod přijímače ), pak klesne impedance v tomto místě na polovinu, čímž se obvod rozladí, což způsobí problémy s výstupním výkonem a také s citlivostí přijímače. Naopak by to přijímač nemělo "zahltit", jak jsem nedávno někde četl, protože buď karta vysílá nebo přijímá. Pokud by byl koncový stupeň karty výkonnější, mohlo by dojít k destrukci aktivních součástek ve vstupní části přijímače.
Teď tu zrovna nemám po ruce kartu, ale mám takový pocit, že ta přepínací součástka, co odejde, obsahuje jak přepínač R/T, tak i ant a/ant b a vedou do ní dva ovládací signály.
Mimo jiné jsem to dokonce i zkoušel natvrdo propojit - výsledek cca o 5 - 20 dB horší signál na příjem než u nové karty( značně závisel i na délce pigtailu, což potvrzuje hrubě rozhozenou impedanci ) a výkon také nic moc.