jestli si čteš můj podpis tak jediné co nesnáším je UBNT, takže když vytvoří nějakou kartu tak mě to fakt vůbec nezajímá pokud nebude ta karta ničit ostatní zařízení :
ale
zdá se mi, že prostě všechny tyto firmy co se zabývají 10 GHz mají úplně všechno předražené, protože se tak dohodli a nemají konkurenci, to samé je u benzínek také jsou dohodnutí a nebo značka CISCO...
jeden příklad za vše je taková ronja 10Mb, ještě před tím než ji vyrobily tak se prodávala klasická pojítka za 200 000 Kč a vejš, ale autor ronji to udělal za pár korun a úplně srovnatelné s komerčníma.
nebo crusader aggregator 100M, cena je naprosto nesrovnatelná s komerčníma pojítkama a funkčnost je stejná
takže si myslím, že všechny firmy co prodávají 10 GHz si mohou mnout ruce a ještě podporovat rockety od UBNT, protože jejich cílem je zrušit pásmo 5 GHz aby měly ještě více výdělků z předražených 10+ GHz..
PS: schválně by mne zajímalo jestli tu je někdo, kdo vidí pod pokličku výroby 10 GHz spoje a může odhadnout výrobní náklady...