Dobrý den, rád bych se s Vámi poradil ohledně problémů, na které jsem narazil při výměně RB za PC.
Celá moje síť jede na MK (většinou samé RB600) - klienti pak mají RB133c, RB411 .. bohužel na jednom místě mi již RB600 nestíhal, byl jsem tedy donucen vyměnit ho za PC.. dal jsem tam nějaký stroj s dvoujádrovým procesorem od Intelu, a abych nahradil vše, co jsem na tomto místě používal, dal jsem do PCI slotů 3 redukce pro mPCI karty (každá redukce 4 karty - celkem tedy 12 miniPCI karet). Všechno to jsou karty R52, 4 znich používám jako PTP spoje na další APčka, další 4 znich jsou potom sektorky pro klienty (cca 60 asociovaných klientů). Stroj se tvářil že jede OK, zatížení minimální. Jelikož však v síti používám dohledový soft, začali se mi v něm objevovat podivnosti - protilehlým bodům, které jsou připojeny k tomuto PC (PTP spoje), začaly narůstat v době zvýšeného provozu pingy .. a to až na 400, 500, 600ms !! Na sektorkách sem nic nepoznal, klienty monitorované nemám, ale mohli mít samozřejmě podobné problémy - samozřejmě to na těch konkrétních místech poznali i klienti - ozývali se, že jim to fakt občas docela nejede. Nenalezl jsem nikde chybu - antény používám JRC-24 (nemyslím, že by byly špatné), rádia R52, vzhledem k blízkým vzdálenostem ubírám i výkon aby se mi to nehltilo, ale prostě nic. Měl sem na to zaplaceného odborníka, který mi pouze doladil ty zbytečně vysoké výkony, ale říkal, že je vše opravdu OK - jediné co mi řekl za důležitou informaci je to, že tento problém zná: prý to některá PC dělají, když se do nich dá více jak 2 až 3 mPCI karty - prý je to záležitost HW - (chipset, MB, atd..).. Poradil mi, ať se podívám co za HW používají jiní, kterým to už běží. Na nikoho jsem zatím nenarazil kdo by mi poradil co použít za HW pro tak velké množství mPCI karet - tak jsem to vzdal, dal jsem tam novou drahou RB800 a jede to už naprosto OK. Ale na toto místo jsem musel přidat další RB600, je to fakt dost frekventované místo - zvažuji proto se opět vrátit k myšlence PC, nemůžu si ale dovolit ty stejné problémy jako předtím. Nesetkal jste se někdo s něčím podobným? Můžete mi nějak poradit? Mám už nashromážděné různé typy MB (většinou PIII 800MHz, PIII 1000MHz - které mi někdo doporučoval, že na tom běžely fakt dobře). Moc děkuji za jakoukoli pomoc či radu.