Mám to tahkle nasazené přesně jak říkáš. Na intru, AP jsou nějaké jednoduché Linksys s POE, je jich tam 8, jako brána je MK tuším 450G. (600 MHz, 256MB)
MK je značně naddimenzovaný, těch 100 ntb ve špičce zvládá naprosto v pohodě, stačilo by tam něco kolem 300Mhz, 64-128 MB bohatě.
Jestli můžu doporučit - ze své zkušenosti jak bych to udělal.
Brána - RB450 s hotspotem
Klientská AP - RB411AR (integrovana wifi, volny slot na dalsi kartu)
RB450 - pouzivam hotspot - klienti se hlásí jménem a heslem, navíc jim to páruju s MAC adresou notebooka. V hotspotu je integrováno jak jednoduché nastavení rychlosti klienta, tak i počítání dat, takže to vždycky na začátku měsíce vynuluju a na konci měsíce těm kteří mají nejvíc staženo snížím rychlost na polovinu :-D
Jako klientska AP doporučuju dát taky MK (např. ty 411AR), protože tam můžeš dál kouzlit - když si vychovatelé vzpomenou, že chtějí svojí oddělenou wifi síť, přístup přes ni do interní sítě apod., tak to pak není problém. A oni si vzpomenou, hned jak zjistí, že to funguje.
Navíc MK mají jednu dobrou vlastnost - ve školách a na intrech kde to mám, nastavuji vždy jedno SSID a navíc je nechávám všechny na jedné frekvenci. To mi poradili zde na foru - neveril jsem tomu, ale funguje mi to - nerusi se to, nevypadava to. Je fakt, ze ty AP mam pomerne daleko od sebe. S jinymi AP se mi to nepovedlo spolehlive rozchodit.
Nejak jsem se rozepsal... kdyztak se ptej...