proste sem na klientskym zarizeni rekl ve fw ze torenty maj max x connection a tim to hasne protoze lidi si pak otevreli 10 000 connection a to si lajnu zabily sami sobe
no povedat im to mozes, ale MK ti oserie hlavu a ide dalej. MK nerozozna 95 percent torrentov, ktore sa siria po sieti. niekedy ani tych 5 percent. potom mozes este obmedzit celkovy pocet pravidiel, ale aj to ti je na hovno, lebo sa to jedna len a len tcp spojeni, kdezto torrenty sa prakticky premigrovali vylucne na udp spojenia, ktorych pocet nedokazes obmedzit (akurat tak pocet p/s). ale tieto pravidla tam urcite nemas (nepisal si), takze vyuzitie toho, ze tam mas MK je prakticky nulove.
Dobre Reknu to jinak neni to jedno pravidlo je jich tam vic a resej komplexne primo uz i klienta prave tenhle torent balast a nastavuju to tak aby to "normalni uzivatele " netu neopoznali vubec a omezilo to silence co si zadaj nekonecne mnoho veci ke stazeni a pokud nejsou nejak it znalci tak ani nepoznaj ze je neco orezava. Zadani pravidel do novyho klienta je otazkou importu zadna slozitost , vicemene mam uni konfiguraci kterou nahravam do kazdyho novyho klienta a pak menim jen nastaveni wifi casti a adresy. To ze to omezuju mizivou cast klientu poznam jednoduse kdyz si do klienta najedu a vidim jestli pres pravidla neco probehlo , vetsina lidi prijimace vubec nevypina , takze je to videt snadno . To co si mam hlidat se da snadno vygooglit. Toliko snad k problemu torentu, kretezto tema je snad nekonecne :
a tohel je jediny pravidlo ktery dodnes nechavam a nemam s tim problem , aspon si nikdo nestezoval.
chlape... tebe sa ludia nestazuju, vyberu si teba miesto lacnejsej konkurencie (nechapem ako ich ukecavas, raz ma to musis naucit : )... ty mas bud zlaty zivot vdaka zlatym zakaznikom, alebo uuuuuplne biednu konkurenciu.
Nerikam ze si obcas na neco nekdo nepostezuje , ale temer pokazdy to je ze je nekdo neumerne zarusi novym vysilacem , naposledy pred tejdenm kdyz mi 50m od myho sektoru poslali smerovku s nstreme na stejnym kanale primo skrz muj vysilac coz neudejcha zadna petka snad jen motorola , dlouhy pingy jak prase ale kupodivu 70 procent spojeni nespadlo jen rychlost byla jak vytacenej net : borec od konkurence se taky divil jak to mohl tak blbe preladit , ale zavoall sem preladily a je klid .
Zehras tu na lacinejsi konkurenci, ůlisim se v instalaci o par stovek , a to lidi udejchaj kdyz dostanou doporuceni ze je to funkcni pripojeni s dobrym servisem , Je to z velky casti o pristupu k tem lidem a o nejake prevenci v siti . Jednou za cas si projedu grafy pripojeni klientu v lokalitach kde je potencionalne moznost nejakyho problemu a kdyz ho tam vidim tak ho resim aniz bych cekal az nekdo ozve . Nedavno sem takhle jel ke klientovi , 4 roky stara instalace s vaventem (hloupe sem jim tenkrat veril), zaclo do nej zatejkat, signal mel pokles , pripojeni jelo ale uz to nebylo ono , klient nic netusil dokud sem mu nezavolal vidim u vas problem jedu odstranit , chlapi koukal co se deje ze se k nemu po 4letech hrnu , vymenil sem antenu nic neuctoval i kdyz byly po zaruce. Do tejdne mi dohodil dalsi dva lidi z baraku , ne ze by je nahnal, bylo po vanocich a koupily si pcka a hledali net, takze shoda nahod ale ptali se co ma za net a jak je spokojenej .... spokojenej klient je nejepsi reklama pro firmu .
Mozna reknes ze mam asi hodne casu kdyz si muzu jen tak projizdet grafy, ano sem mala sit o jedne volske sile a cca 700sty klienty , ale nabiram si jen tolik prace kolik zvladnu a neaspiruju n anjevetsi sit v okoli
Nerikam ze se hrnou sici z okoli , a ani bych to nechtel takovej napor bych nezvladl : sou tu lokality kde maj na vyber ze 13 dalsich ruznejch siti a nebojim se s konkurenci i spolupracovat , kdyz vim ze tam klient ode men nemel dostatecnou kvalitu soupnu ho ke konkurenc kde vim ze jim to slape oni zas jinde psolou ke mne kdyz nemaj dostatecny pokryti a spojeny sou sici takze to neni jen o cene instalace :