Ja byl letos v zari 14 dnu v Anglii(od jinu na sever) a jedinou outdoot wifi, kterou jsem videl, bylo nejake nano v Edimburku. :-)
ja tam byl tri roky :-) a reknu ti ze WIFI tam ma kazdej doma (a to dost casto i nezabezpeceny) ale vsichni ADSL, v UK je spoustu poskytovatelu ADSL, proste jako mame u nas wifisty, tak jsou v UK poskytovatele "broadbandu" pres ADSL. Nicmene irsko a skotsko je uz trosku neco jineho, tam uz wifi jako hlavnimu zdroji internetu trosku psenka kvete.
mimochodem podobna situace je v nemecku, francii a prakticky ve vsech "vyspelych" zemich evropy. ukrajina, slovensko, cechy, polsko, madarsko - to je wifi raj. jsme bastliri, velci operatori vyderaci a tak je tu prosto pro WIFI ISP. bohudik.
zajimave bude ale sledovat vyvoj "internetizace" byvale ruske federace. internet uz se tam pomalu rozdi, na stejne urovni jsou tam adsl linky ve velkych mestech a wifi v ridceji osidlenych oblastech. trh se tam rozjizdi a jeste dlouho bude, a urcite by bylo zajimave tam nejakou wifi sit postavit ...