... Každopádně kolik lidí na to chcete věšet? 100-150-200-300? Co považujete za horní hranici nejen s ohledem na porty, ale spíš rozumný ping/rychlost a taky kolik to asi dá paketů... .
Pro 100 lidí už investuju FD spoje 100Mbit (10 nebo 17Ghz) a klidně i dva spoje za sebou, pokud není viditelnost na jeden hop. Na lokalitu o 200 lidech mám 10Ghz ale na jaro plánuju 11Ghz a na 350 už je nějakou dobu 11ghz a divím se že sem to tak dlouho nechával na 10ce.
Tohle tak pro 30-50 lidí víc tam cpat nebudu, prostě na konec řetězce, vykrývací body apod.
superweb: což o to, rychlost je dobrá ale ta spolehlivost u ubnt verze... Po třetím vytuhnutí v průběhu asi 1měsíce jsem tam dal paralalení 5ku, protože mě nebavilo neustále vyvolávat lidem na bodech že se staví kolega ohledně "nějakého nastavení" (v reálu přišel, vypl, zapl a odešel). No a po 4 tém zatuhnutí jsem to přepl na 5ku trvale. Momentální stav je funkční 5Ghz a paralelně s ní již nějaký měsíc nevyužívané a zřejmě pořád seknuté AirBQ :))
Ale vidíte že jsem pořád optimista, a věřím že se to jednou spraví. Proto se zde dožaduji mk verze, která na tom bude jistě se stabilitou lépe ;)
Safra, odkud jsi vzal ten zaquotovanej příspěvek od superweba? Sem něco prošvihl nebo je to už staršího data?
Jinak Leeonku - to ta Tvoje desítka neumí víc jak 100Mbs že už se kvůli 200+ lidem chystáš na 11ku, nebo z důvodu zarušení? Sem si říkal že ten 130-150Mbit co snad v reálu dají dnešní desítky bude do cca 550 lidí stačit.