Tak sem si za Vás, věční kecálisti, dal tu práci, a napsal jsem na čtu tomu samému pánovi jako psal Insider. Napsal jsem přímý dotaz na modelovou situaci, kdy je pásmo 9Ghz použito jako přívod k nějakému bodu, kde se distribuje dál pomocí například 5Ghz dál net ke klientům. S tím, že někteří klienti mají doma kameru, nebo čidlo k zabezpečení, a toto si monitorují někde zvenčí. Provoz tohoto "zabezpečení" jde tedy přímo přes 9Ghz spoj.
dostalo se mi této odpovědi:
Všeobecné oprávnění stanoví využití tohoto pásma zařízeními pro detekci pohybu a pro ostrahu podle normy ČSN ETSI EN 300 440 (zařízení krátkého dosahu), ČSN ETSI EN 302 372 (radarové hladinoměry) nebo ČSN ETSI EN 302 066 (radarové sondování země a zdí). Z toho vyplývá, že:
1. Přístupový bod by musel být realizován zařízeními, která mají posouzenu shodu podle (ČSN) ETSI EN 300 440, což v praxi zřejmě nepřipadá v úvahu;
2. Přístupový bod by musel být používán pouze pro účely detekce pohybu a ostrahy.
Dané pásmo je tedy prakticky určeno pro signály zabezpečovacích čidel a pro radarové aplikace. Jiné aplikace nemohou být v tomto pásmu použity už proto, že v tomto pásmu je přednostní radiolokační služba – pátrací a záchranné kmitočty a letecká radionavigace, dále je toto pásmo využíváno i necivilními aplikacemi.
Tímto je myslím řečeno vše. Používat spoje můžete, ale pokud nesplníte zvýrazněné podmínky, je to nelegální. Nepomůže Vám ani berlička v podobě kamery přímo na bodě, jakmile se zjistí že přes to valíte i internet pro jiné klienty, tak šmitec.
Takže otázkou, na kterou si každý musí odpovědět sám je, jestli bude čtu v praxi zajímat, jaký tam de reálně provoz, a jestli mu to stojí za případné problémy....