No legální to asi nebude. Víceméně se to řeší celý topic a Insider se nevyjádřil.
Beru to jako zbabělý postoj. Buď prodávám spoj na kamery nebo spoj na konekt.
Prvně, mě jako výrobci je putna k čemu to kdo použije.
Druze, opakovaně jsem deklaroval, že pokud má někdo problém s porozumět psanému textu VO-R 10, nechť osloví úřad. My jsme to učinili, stanovisko jsme dostali a tím se řídíme. Závazné stanovisko k provozu spojů, kde ČTÚ nemá žádné poznámky k datovým přenosům za splnění technických požadavků máme.
Já osobně se nebojím toho, že bych si svůj výklad daného Všeobecného oprávnění nebyl schopen obhájit, protože jak mi bylo sděleno starými kmety, platí to co je napsáno a to nejen pro mě, ale i pro ČTÚ, ne to co si ASI někdo myslí. Napsáno jasně je, že VO lze použít pro datové přenosy a tím se hodlám i nadále do doby, než se něco změní řídit. Ani poté to dle vyjádření ČTÚ není žádná sranda zrušit.
Po absolvování několika jednání na ČTÚ jsem bytostně pochopil, že kdo se ptá na hovno, hovno se doví a kdo se ptá na moc velký hovno, ten se moc hoven doví. ČTÚ je ÚPLNĚ u zadele, co se ve spektru děje a je mu to úplně jedno do chvíle, než se ozve někdo komu to vadí. No a když se někdo ozve, třeba jako nasraní uživatelé spektra, tak splodí jeden odstavec, kterému zase nikdo nerozumí..
Jediné co mu jedno není je, že je někdo opruzuje - to vnímají velice nelibě.
Osobně jsem si vzal z domova důchodců ponaučení, že je lepší se neptat. Podivejte na UBNT, taky se nikoho neptalo a dnes?
Takže přeju šťastnou ruku při volbě a jenom si dovolím citovat Generální Všeobecné Oprávnění - Ústavu České republiky
Čl. 2
(4) Každý občan může činit, co není zákonem zakázáno, a nikdo nesmí být nucen činit, co zákon neukládá.
Tolik k mé zbabělosti.
Mimochodem, beru objednávky na AirBQ na 10,5 GHz, u kterých se budu vyslovně řídit VO a né mým ASI pocitem.