První co jsem nasazoval se trošku nepovedl, tuhl ale signál měl na 1km docela rozumný, nevím kolik přesně, ale tuším že na nějakých -69 až -70 jsem se dostal, což mi bohatě stačilo. Tento spoj jsem reklamoval a dostal jsem místo něj jiný na mikrotiku. Tento sekáním netrpí ale z obavy jsem jej nasadil na místo kde mám dobrý přístup a pokud by došlo k vytuhnutí, nic zvláštního se nestalo.
Spoj je na vzdálenost 575m, výkon na kartách nastaven z výroby na 11db úroveň signálu je -61.
Další spoj nasazený posléze je na vzdálenost 797m, tx na kartě nastaven na 13db, signál -67.
Dneska konečně nasazený poslední spoj, který je na přesně 1km, tx nastaveno z výroby na 14db, a u wlan komentář: !!!!!! Výstraha !!!!! Nemažte. Nastavený výkon odpovídá povolenému výkonu +10dB EIRP. Jestliže je nastaveno 14dBm odpovídáto výkonu 24dBm EIRP pro 14dBm nastavte 4dBm na výstupu. Tx bylo nastaveno na 14db, úroveň signálu je pouze -82.
A teď by mě zajímalo, co si mám o tom myslet. Nejdříve jsem byl ubezpečen, že pokud je tx nastaveno na 11db, je to v normě a nyní najednou je tam možno dát jen 4db? Na 4db se mi to na ten 1km ani nespojí a ostatní spoje pojedou dost špatně....