Zdravím všechny ISPiky a na úvod jen tolik, že zcela výjimečně porušuji naše nepsané pravidlo do fór nepřispívat a zřejmě to bude na dlouhou dobu i naposled, takže nečekejte ode mě velkou diskusi, od toho jsme vám kdykoliv k dispozici na našich standardních kontaktech. :
Kolem PowerBridge M10 se rojí spousta nepotvrzených informací a spekulací a zřejmě ani nikdo z nás obchodníčků nemá v tuto chvíli dostatek informací, aby mohl zodpovědně prohlásit, že M10 bude možné uvést na trh dle příslušných norem a především v ČR vámi provozovat v souladu s VO a tel. zákonem. Zařazení do nabídky je však možné i při případném nesplnění podmínek pro provoz v ČR, neboť u nás běžně nakupují i zákazníci z jiných zemí. V každé kategorii naleznete navíc upozornění, že provoz v daném pásmu se v ČR řídí příslušným VO (tedy pokud vůbec VO podléhají). Jesliže by M10 podmínky nakonec nesplnila, byl by její (nelegální) provoz v ČR samozřejmě zbytečným hazardem. Navíc na prodeje kvalitních PDH spojů to prozatím vliv nemá (alespoň full ODU a možná i split řešení, což mi možná i pan Peterka potvrdí) :)
Karel
ASPA
PS: můj soukromý názor je ten, že pokud M10 podmínky splní, dojde i díky její dostupnosti dříve nebo později ke stejnému scénáři jako u 2,4 a postupně i 5 GHz spojů, přestože je rozdíl v provozu jako PtP či PtMP. Však již nyní začíná být v 10,5 GHz často v exponovaných lokalitách plno. A jestliže nesplní, možná taky dobře pro nás všechny... : , howgh