víš dejve, najdi si moje příspěvky tak 5 let starý na czf. Taky jsem se rozčiloval proč je 10GHz drahý a že na tom hovno je. Proč někdo neudělá něco jako je teď M10. Jak čas plynul, tak sem si uvědomil že to je uplně něco jinýho. Za 3 roky jsme koupily první 10GHz a světe div se, 1.5 roku jsme na něj nešahnuly, nemusel uhybat kanálem, neřešili jsme vysoký pingy, neřešíme nízkou rychlost. Teď kdybych potkal sám sebe před 5 lety, tak se skopu do kulatý krychle za ty moje blbý keci protože ať chceš nebo ne, profy 10GHz pojítko je totálně jiná liga s úplně jinými vlastnostmi který teď pujdou jednim debilním pomalim pojítkem do kopru. Vyměníme nabušený pojítka za idiockou wifinu se směšnou propustností.
Jenom tak z hecu, kolik ten balast propustí? 100Mbit než začne zvyšovat ping na nehezkou úroveň? no a ted si vemu Orcave 1S10... 350Mbit s latencí krutě pod 1ms... jo a cena? poměr výkon/cena/spolehlivost stejná. Navíc dneska si každej může dovolit splácet pojítko za nějaký 2-5k měsíčně. Pokud ne, tak hold smůla, jeho síť nevydělává tak má asi málo lidí a nepotřebuje takový rychlosti.