Já taky nikde netvrdil, že ty switche byly můj (nebo náš) nápad, kdo by taky chtěl spoléhat na switch, který nemá ve správě on, ale jakýsi vořežprut majitel.
Jako sorry ale do jedneho switcha by som s inym ISP nesiel ani keby co...ked uz kazdy nech ma svoje zariadenie na prijem + switch. Kolko vsak takych isp bude v jednej bytovke ? optimalne max 2 isp.
My taky ne, my do toho šli až když se majitel objektu nas**l a řekl, že internet budou mít nájemníci přes něj tak jsme vyhráli jeho "výběrové řízení" na toho jediného.
tam hlavně měl bejt patch panel kam si každej ispík připojí co chce. Na vlany bych se vám taky z vejšky víš co.
Mě by se taky nechtělo řešit, u které firmy dělá který negramota a kde mají nařízeno dělat tak, aby si další neškrtli. Osobně bych nedal ani ten patchpanel, on by to stejně nějaký podělejnet rozdrbal. Ideálně husí krky (třeba s drátem na protažení, protahovací pero taky nemá kdejaký joudanet) někam na půdu a důsledně sledovat, co a jak tam kdo vyvádí, jelikož jeden ispík si tam udělá všechno rozumně (a nemá s majitelem kupodivu nikdy problém) a druhý totálně na prasáka (viz. toto vlákno - že se takový ispík následně nějak záhadně nebude moct dostat na půdu kvůli servisu o víkendu ale až přes týden je čistě náhodné a kdo si myslí opak, ten dělá kampaň, sorryjako (R)).