HApi, těch uni-holdů s parabolama jsem taky namontoval docela dost a to i za tu cenu. Když prostě někdo nepřemejšlel a před zateplením nenechal dát k oknúm držáky, zákoš pak ani sám nemá možnost dát na zateplenou fasádu držák a na střechu je zákaz vstupu, protože tam jsou zrcadla, tak mu bohuže moc jiných možností nezbýva.
Když jsem to dělal poprvé, tak jsem tomu taky nevěřil, říkal jsem, že to spadne samo a o parabole ani nemluvě, ale ono to fakt drží. A že se držák zvedá? Ano, má tendenci ve větru vibrovat, ale to i karabola sama o sobě, obzvláště ty laciné polské za 300. Ale že by se držák sám zvedal? Toho jsem si fakt nevšiml. Pokud jsi ho montoval a zvedal se ti, tak jsi prostě nedodržel instalační manuál, ve kterém je jasně nakresleno, že máš použít dva díly, kdy cca 25cm dlouhou trubku přišroubuješ ze spoda do toho jeklu co funguje jako výložník a následně do ní nahoře (skrz) našroubuješ závitovku, kterou zapřeš o svislou část okeního rámu, čímž zamezíš tomu, aby se ti to zvedalo.
A kdyby jsi chtěl ještě rozporovat výši ceny držáku, tak ta je taková i díky tomu, že výrobce drží záruku v rozsahu, že pokud by se stalo, že držák by ve větru povolil a poškodil by fasádu domu, tak výrobce držáku by tuto opravu pokryl právě z pojistky.