Doplňující dotazy:
1) Baterku jsi si k UPSce připojil namísto původních baterek pomocí nějakých vlastních udělaných kabelů?
2) Ta Aku 48Ah byla klasická autobaterka nebo bys raději doporučil něco lepšího?
3) Předpokládám, že namísto monitorovací karty by v pohodě stačilo připojení přes USB a na linuxu pustit Apcupsd.
1-) Udělal jsem si kabely s očkama na jednom konci k baterkám, uprostřed spojky z FASTONů aby se to dalo jednoduše a rychle v případě potřeby rozpojit a druhej konec s FASTONama jsem protáhnul skrz přidanou průchodku do UPSky a zapojil místo původních AKU.
2-) Aku jsem použil gelový abych se nemusel starat o odvádění plynů z dobíjení a taky proto, že jsem je sehnal vcelku levně :) Ale uvažuju, že raději budu na hodně důležitých bodech dávat aspoň 63Ah, rozdíl v ceně není až tak velký. Jen je blbý to, že UPSka je 24V takže musí být aku 2 ks.
3-) Pokud máš poblíž UPS stroj s Linuchem, tak je to určitě levnější řešení. Já mám poblíž jen RB nebo ALCOMU, takže tam mám ty karty, přes který to monitoruju a přes Telnet i ovládám.