hele kecáš kraviny ale totální.
Ject na jedný technologii má právě výhody v tý proprietarní technologii protože můžu ject přes 30Mbit na sektoru což ty na ovislinkách nemůžeš. Typicky mk proti mk nebo ubnt proti ubntu jede logicky nejlépe + můžeš použít vylepšovací funkce (nstreme, nv2, airmax). Když přišly WLA5000 byly na trhu mikrotiky který 5GHz uměly. To že máme síť na jedný technologii nám umožňuje válcovat konkurenci protože můžu zapnout vylepšující věci.
Klient se musí přizpůsobit nám, ne my jemu. Jestli chce 20mbit, musí do mkčka jinak čau.
To že se nevyvedly RB711 je podle mě jenom dočasný.
Asi dobře masíruješ zákazníky, kteří si pak myslí, že s 10Mbit internetem se dneska nedají prohlížet ani stránky a udělají cokoliv, aby tu dvacku měli :)
Pokud bych lidem nutil výměnu zařízení, musel bych to leda dotovat, protože se najdou i takoví, co mají 5GHz, ale vezmou si jen základní 1Mb, který máme pro socky, že je to levné a jim to stačí.
Prozatím se nám ale stále ozývají klienti od konkurence a dokonce se vracejí někteří, co před rokem utekli na kabelovku, takže nemám zatím důvod měnit filosofii, když to funguje a vydělává.
A co se týče těch proprietárních technologií, ne že bych neměl možnost ze dne na den ty klioše rozstrkat podle technologie, ale těch pár Mb, které přidává nstreme nebo NV2, mi za to opravdu nestojí.. a latence zatím taky nemusím řešit, průměr od klienta je 12ms na seznam.
Co se týče Airmaxu, ať se to někomu bude líbit nebo ne, musím konstatovat, že je na tom líp než NV2, jeli jsme z Rocketu na jednom AP, kde máme hodně M5-tek, celé léto a podzim, ale stejně jsme tam na zimu zase vrátili mkčko, protože na něm mám spoustu podpůrných skriptů a management celého ap je prostě někde jinde.