Tak zatím po některých testech si myslíme, že u antén, které prodáváme pod kódem 190784 (Panelová anténa 5 GHz s case pro Mikrotik RB411, 19 dB, MMCX, V/H polarizace) se nám ten problém neprojevil - zde bych byl rád, kdyby mi to někdo potvrdil, nebo vyvrátil, ať víme - dnes mi zákazníci říkali, že jim to s těmito anténami funguje a že 711ky chtějí i přes tento problém s gentleboxy.
Pokud předpokládáme, že jde o mechanický problém mezi pigtailem a konektorem, tak zcela upřímně neočekávám, že to bude nějak rychle vyřešené. Rozdíl mezi pigtaily u gentleboxu a 190784 je opravdu v délce středového kolíku. Pokud je problém tam, buď mikrotik, nebo výrobci antén budou muset změnit výrobu a to se hned nestane - s tím počítejte. Pokud teď potřebujete připojovat, volil bych něco jiného.
Na reklamaci pak pošlete všechny desky, u kterých problém bude a neposílejte je po jedné - je to zbytečné, v současné době se vyřízení reklamace nijak neurychlí :(
Co se týče hotfixu od Mikrotiku, nemyslím si, že by měl za úkol řešit vnější část konektoru, jen měl pomoci "dostrčit" středový kolík tam, kde má být (ale to se nepovedlo).
Zatím ode mě prosím berte vše jako vyjádření IPMEDIA, nikoli Mikrotiku, od nich zatím není prakticky nic. Dnes ještě proběhne měření u Jirouse, tak uvidíme, jestli na něco přijdou tam.
Karel