jak může mít E-350 do 10W když má TDP 18W? V tomhle jsou si s atomem od supermicro za jedno protože nemá ION grafiku a tedy D525 má tušim TDP 11W. Samozřejmě ani u jednoho nepočítám chipset. Jinak tu máme atom s 2x raptor + 1x 2TB disk a v idle si to komplet veme cca 40W.
Zdravím, moc sem nepíši, ale na tohle zareaguji. Nedávno jsem řešil podobný problém, s tím rozdílem, že jsem po tom potřeboval víc než jen holý Mikrotik. Takže jak z toho ven. Nakonec jsem sáhl po MSI E350IA-E45, OCZ Agility 3 (60GB) a INTEL PRO/1000 CT. Napájeno je to přes PicoPSU. Předem podotýkám, že se nejedná o IGW ale jen vnitřní router.
Jako soft byl použit VMware ESXi 5.0 a do něj nahozené další věci jako Mikrotik, Intranet a další hlouposti pro chod sítě. Mikrotik dělá v podstatě jen základní věci jako routing, DHCP, OSPF a pár pravidel v Firewallu (například kontrola IP podle MAC a tak podobně, však to asi znáte). V biosu jsem pro jistotu zakázal všechny zbytečnosti jako zvukovka a integrovaná síťovka, ne že bych Realteku nevěřil, ale Intel je sázka na jistotu.
Pár postřehu k chodu:
1) dlouhodobá spotřeba je 13W
2) CPU se vesměs fláká
3) bohužel deska má větráček a
ten navíc není kdoví jak tichý, naštěstí ve strojovně to zas až tak nevadí. Zjistil jsem, že deska funguje i bez něj, pasiv je jen vlažnější.
4) jede přes to cca 120klientů, datové toky v rámci vnitřní sítě kolem 150Mbit z toho internet do 100mbit
5) VŠE FUNGUJE
6) "zatím"JE TO STABILNÍ