A šlape vám v pohodě to na multi CPU mašinách případně na multicore ? Po zkušenostech s náhodnými restarty u ROS5.8 jsem velmi opatrný při upgradu na multicpu/multicore.. nicméně dneska jsem zariskoval a šoupnul do sítě nový core shaper -transparetní bridge- na i7, vypnutý HT, s ROS5.14. Má tam okolo 3000 manglů a 2000 QT a dává to docela s prstem v nose. při 200mbit trafficu. Vytlačil cca i 500mbit v pohodě (největší zatížení dělá firewall mangle podle profileru), víc jsem v labu nedovedl vygenerovat, slabý stroje se starými Xeony. Changelog o nějakých změnách ohledně x86 mlčí, jen jsem na foru mikrotika zaznamenal jakési prohlášení na půl huby, pardon, klávesnice, od normise, že by to mělo být lepší. Máte to někdo nasazený na P4 dualcore se zapnutým multicpu a bez problému? (na tom jenom routuju a posílám VLANy do cisca, a zdá se mi to sakra dejchavičný s ROS 4.17... tedy ne že by cpu lítalo do plnejch, to ani náhodou, ale jakoby to nestíhalo forwardovat traffic z/do VLAN na cisco obecně. Tenhle týden jsem se vyškolil se starým routerem a dvěma trojkovými Xeony, který sice měl CPU v pohodě, jenom se plážovaly, ale skrz proteklo max 150mbit... upgrade na i7 podle prvních testů o několik levelů výše.. ostatně to mi tady kdysi hapi doporučil, tak jsem konečně poslechl :-) ) Díky