Dobře tak si místo tabletu představte mobil ve kterém máte stejnou rychlost jakou teď dáváte po bezdrátu jako svůj nejlepší tarif - mobil má skoro každej tablet bude mít do 2let nějaká ta skupinka mladých lidí taky. Jde o to že kolem toho LTE se utvoří celé odvětví a tomu se dost věcí přizpůsobí, jen mi do toho nějak nehraje venkoví wifi.
LTE v tomto podání má jednu chybu - ano tablet super. Ale co když mám doma tablety 2? Budu si platit 2 tarify? Nebo si koupit něco, co mi to skvělé LTE rozhodí po domě? WiFi? Aha, takže skvělé LTE rozhodím pomalu i v domech umírajícím 2,4GHz pásmem.
Navíc operátoři tlačí na to, aby pokrytí bylo pouze venkovní a né vnitřní. Tam už se výhody pro venkov ztrácí. Mám mít na střeše anténu od T-mobile, který když se něco pokazí, přijede za 2 týdny? A nebo od Leeooonka z vedlejší vsi, který přicupitá zítra.
A rychlost? Lidi nepoznají megabity od megabajtů, upload od downloadu, internet od webu ... A jak tu někdo psal, O2 rozhodně nemá zájem si pomocí LTE snižovat koláč vybraný na ADSL.
Bál bych se spíš toho cenového nástupu a tlaku od lidí na snižování ceny, o kvalitu služby až na hodně dalším místě :)