rado3105 http://downloads.element14.com/raspberryPi1.html teraz vychadza toto zariadenie, vyzera to velmi zaujimavo na pouzitie ako servera nenarocneho na vykon...i ked nemuselo by to byt spatne aj ako nejaky routerik... vedeli by ste to nejako vyuzit?
lwq Jedine jak to sitove vyuzit by bylo s VLAN switchem ... Ale stejne to je zamyslene a cilene jinam, vzdyt se staci podivat na 1080p GPU ... Tedy spis to vyuzit jako server, jednoduchy server, treba jako uloziste dat ... Uz mam cislo v poradniku ... :
myghael Jako routovadlo... děkuji, nechci. Tenký klient, jednoduchý servřík, home-made NAS, přehrávač filmů k TV? Jo, na tohle je to skvělé.
andreas4all Tak uz mam za 957CZK objednano - sem zverdavej kdy to prijde ... 8) kde si to objednaval? na farnel? mne este nic neprislo.
lwq A proc se omezovat jen na x86 ? ARM muze predvest necekane (napriklad GNU Debian je ke stazeni u nich na webu) ... Mohlo by byt zajimave, kdyz by na to Mikrotik udelal nejakou BETA verzi ... :
hapi no já ti nevim ale v telefonech je tenhle arm shit a rychlost je teda asi tak jako mips. Mipsy jsou tu kam se podíváš a nikdo si jich za tu cenu ani nevšimne aby si z toho udělal simple dns server co? A místo toho si radi koupíte tenhle arm shit do televizí.
lwq hapi: prilis to pausalizujes ... starej MIPS na 175MHz a nejakej novej rekneme platformy Atheros jesou prece vykonove taky uplne jinde, ne ? A druha vec, na zpracovani videa to ma cip misto toho aby to tahat procak ...
hapi ano, a proto musíme dekodovat video na routerech :-) jo, pokud mi z toho někdo udělá IP TV settop box s VLCčkem a ovladačem k tomu.... pak to smysl mít bude :-) server už si postavim sám.
lwq hapi: ja nerikam, ze to musi byt jako router, ne ? je to moznost, ale neni to k tomu urceny ... :
myghael ano, a proto musíme dekodovat video na routerech :-) jo, pokud mi z toho někdo udělá IP TV settop box s VLCčkem a ovladačem k tomu.... pak to smysl mít bude :-) server už si postavim sám. Jo, konečně jsi pochopil na co je to určené. :-D Jako pitomé DNS by se použít dalo, jako nouzovka dobré.
rudolfdvorak Tak už mám taky číslo v pořadníku. A vyuziti uz mam celkem dost. Doma mam server, takze to na nejaky to video strcim za televizi. Pripadne z toho udelam domaci NAS. Jenom by me zajimalo kdy to hodla dorazit. Jinak kdyby se toho nekdo chtel hned zbavit tak si to vezmu. Zatim jsem nasel nejakyho cloveka co nahodou dostal par kusu a prodava to za 2000 Kč což je více než dvojnásobek ceny. //edit: jeste to bude super webserver k mikrotiku na chybove stranky pro uzivatele :)
shooter hlavně 1 W spotřeby za rok si to vezme 15 kč to je jina než 4 jadro kery žere 15 stovek měsičně za eletriku
myghael Já to mám na stavbu kapesního počítače. Nic extra, prostě něco stylem zapnu, kontrola mailu, nějaké kvedlání na SSH, nějaké drbátko... Jestli nedojde, ušetřím si bastlení LCD a vezmu tohle (2 kousky už mám, plná spokojenost): http://www.friendlyarm.net/products/mini2440
rudolfdvorak jo, a za půl roku se to bude válet někde v rohu :-D sice nerad, ale přiznávám, že možný to je