Zatímco u Vodafone můžeš za 50Kc/den nebo 350Kc/mes využívat svůj datovej balíček co máš aktivní (což mi přijde rozumný, 10/50 na den neni tolik), tak T-mobile nabízí pouze specialni balicky do zahranici, tzn. že pokud mam 1,5GB internetu, musim si dokoupit ještě dalších 100MB do zahraničí, tuším asi za 300Kč
Zdravím,
pro mě trošku složitá věta, můžeš to prosím trošku víc upřesnit? Podotýkám, že drobní živnostníci jako já (a velcí ISP téměř jistě), mají většinou letité smlouvy u Oskara/Vodafone/O2/T-mobile atd. a to co platí pro náhodného kolemjdoucího, neplatí pro klienta, který jim přinesl za ty léta 6. místné částky. Bohužel je to tak.
A nezavání to "zpomalení dat" trošku klamáním spotřebitele? Co by na na to asi řekl "Úřad"?
Dík, 28/01/2014
No, rozvést větu...
Vodafone nabízí službu passport, kde je denní poplatek 50,- a měsíční poplatek 350,-. Pokud si zaplatíš tento poplatek, využíváš data ze svého "domácího" datového balíčku - což znamená, že si nemusíš předem "alokovat" balíček dat, které využiješ jen ze zahraničí. U denního poplatku stačí mít službu pouze aktivovanou a připojit se ze zahraničí.
T-Mobile nabízí pouze předem "nakonfigurované" balíčky dat, kde 50MB stojí 185,-, 100MB stojí 300,-. Takže pokud se chystáš do zahraničí, musíš se předem rozhodnout, že budeš potřebovat 100MB, pokud je překročíš, máš smůlu - nebo si můžeš přiobjednat. Pokud ale ty data v zahraničí nespotřebuješ, v ČR jsou ti k ničemu.
Jinak u každého operátora máme jednu firmu, myslim, že obrat tam neni špatný a řešeno to bylo přímo s obchoďákama, z jejich telefonní ústředny bych prasknul. Myslim, že u obou firem jsme přes 6.ti místnou částku dávno.