Když už to někdo nakousnul, mám podobný problém, byť obráceně. Potřebuji streamovat AXIS kameru. Je to IP kamera, leze z toho H.264 RTSP stream. Jenže je strčená za UBNT spojem, sice má dostatečnou kapacitu, ale i tak. Tedy musím ten stream převzít jiným serverem a uživatelé aby se koukali přes něj. Takový stream-forward. Multicast použít nemůžu.
Zní to jednoduše, ale:
MJPEG stream použít nelze. VLC to sice nějak přechroupe, ale nechápu kde se tam vezme 30Mbit traffic, když při sledování web browserem to je jen okolo 7Mbit.
H.264 - v quicktime pluginu browseru to funguje, ale jsou tam jak bych tak řekl artefakty. Prostě se dost často při pohybu zjevně něco ztratí a za objektem jsou duchové. Ve VLC je to mírně trhané (přitom cache je 5 vteřin). Zjevně ve stejných momentech, kdy quicktime vytváří ty artefakty. Jako kdyby to kamera nestíhala dávat. Jenže to popírá řešení s ActiveX komponentou v IE - tam to jede jak víno, dokonce ve stejný okamžik. Sice se to čas od času také zadrhne, ale opravdu jen minimálně (je to webkamera na 5GHz spoji, jsem ochoten občas něco odpustit) - radikální rozdíl oproti předchozím dvěma řešením.
Největší problém je ovšem to, že nemohu najít použitelný software (linux, bez GUI), kterým bych to alespoň nějak restreamoval. Můj media server je už poněkud postaršího ražení (softwarově), takže se mi nedaří tam nové VLC zkompilovat a ve starých verzích to nefunguje vůbec (krom vlastního zobrazení). Dle mého hledání na netu to vypadá, že v H.264 streamu chybí nějaká časová informace, kterou VLC vyžaduje pro konstrukci output streamu.
A nalézt něco jiného je neřešitelný problém. Jedno řešení by asi byl WOWZA server. Jenže je "sakra" drahý. Případně Darwin (i když si u něj nejsem úplně jistý), ten se ovšem nedaří zkompilovat. Přitom mi to přijde jako poměrně jednoduché řešení - navázat RTSP relaci, kešovat řekněme těch 5 vteřin a umožnit připojení klientů a jim vracet online to, co má zrovna server v cache. Překódování bych sice také uživil, ale přežil bych to i bez něj.