dalibortoman Zdravim Koupil jsem toto pojitko a nasadil. vzdalenost 660m. Mam to jen 2 dny. Kazde rano tesne pred 3 hodinou. to ztraci ping. Je tam nejaka funkce, ktera by to mohla delat? Mam zaple SSH server, telnet, system log,a check for updates. V logu nic neni. Viz obrazek. Ping na router za airfiber. Dnes budu logovat obe jednotky. :-) ) neverhappy Zdravim Koupil jsem toto pojitko a nasadil. vzdalenost 660m. Mam to jen 2 dny. Kazde rano tesne pred 3 hodinou. to ztraci ping. Je tam nejaka funkce, ktera by to mohla delat? Mam zaple SSH server, telnet, system log,a check for updates. V logu nic neni. Viz obrazek. Ping na router za airfiber. Dnes budu logovat obe jednotky. :-) ) Zaloha tam je. Drive byl spoj na 5Ghz a ten to nedelal, takze to nebude v tom routeru. Zarazi me ta pravidelnost.2305.png2405.png2505.png Na jinych spojich to nepozoruji. Mozna chyba mereni. Ted merim jak master, tak slave , tak zarizeni za slave jednotkou. EDIT: Sypu si popel na hlavu. Na routeru je kazdodenni restart. Tuhl. Je to PC platforma na Gigabyte desce. Zajimave je ze pri 5 Ghz spoji se to neukazalo. Dekuji vsem za rady david2006 Šak pohoda, na 660m to je jak nataženej fajbr . viktornovotny nooo "jak" ... bych uplne nerikal ppp76 nooo "jak" ... bych uplne nerikal : rado3105 ppp a viktor smejem sa ako jediny ktori na to nadavaju ste vy dvaja ktori to max. v rukach drzali...ale prispievat a nezmyselne reakcie od vas tu budu stale. Ved sa zamerajte na topic alcomy a tu zbytocne neprudte... viktornovotny ale ja na to nenadavam, jen proste to ma sve specificke pouziti ... a tedy netvrdil bych tady bludy jako, ze to protahne vic jak 150 Mbps, nebo ze to je odolnejsi vode nez jaky koli jiny 24Ghz spoj ... nebo dokonce, ze to je rovno s vlastnostmi kabelu :-D rado3105 Myslim ze vami dvoma to tu bolo opakovane aspon 100x, tak uz staci. A nechajme tuto temu prosim ludom ktori to realne pouzivaju... Nikto si to nemusi kupit a ked si to niekto kupi nech tu na to nadava, ale staci raz a nie opakovane dookola to iste.... ppp76 musel sem jen souhlasit s tim co viktor napsal , nahrada optiky to fakt vazne bejt nemuze .... to ze to nevlastnim jest eneznamena ze jsem to parkrat nemel moznost zkouset .... a az to dokaze v realu to co na papire tak pred tim smeknu ale zatim to ma vetsi reklamu nez to dokaze .... imho david tu taky porad vsade reje do podle nej zlodejsky predrazenejch spoju a pritom sam zadnej nema .... prijde mi ze dost uzivatelu v tom vidi bozsky vysokou vsespasitelnou frekvenci a nevidej tech nekolik velkejch ALE.... rado3105 musel sem jen souhlasit s tim co viktor napsal , nahrada optiky to fakt vazne bejt nemuze .... to ze to nevlastnim jest eneznamena ze jsem to parkrat nemel moznost zkouset .... a az to dokaze v realu to co na papire tak pred tim smeknu ale zatim to ma vetsi reklamu nez to dokaze .... imho david tu taky porad vsade reje do podle nej zlodejsky predrazenejch spoju a pritom sam zadnej nema .... prijde mi ze dost uzivatelu v tom vidi bozsky vysokou vsespasitelnou frekvenci a nevidej tech nekolik velkejch ALE.... Ok ale to je uz ich problem, taktiez vam nik nevycita ze si kupujete alcomu, alebo ze robite 200mbit na 5ghz.... ppp76 Co bys taky vycital nekomu kdo si kupuje spoj kterymu snad nelez nic vytknout , co slibej na papire to chodi i v realite a jest ema rezevy .... a 200mb na 5ghz ... alcoma umi i vic : ... porad nejak nechapu ze nekteri maj urcite frekvence jako zaklinadlo vsehomira .... kazda se k necemu hodi a k necemu je primarne predurcena zalezi uz jen pak jaky zarizeni se naroubuje , podle toho to pak taky funguje .... honzam The airFiber 1.5-RC1 software is now available. This release fixes an issue with pause frames where enabling flow control would not function correctly. If you had testing issues with RFC2544 they should be resolved with this release. The SNMP OIDs for temperature also now work properly. It is my believe that this release will be identical to the final v1.5 release. If there are any last issues anyone has before its final release, please speak now. honzam Koukal jsem na zahraničním foru a mají tam nějaká jiná dvířka. Že by už jim došlo že ty původní origo stojí za prd? net_work netestoval nekdo tim HW testerem AFko s tou novou betou? hapi to nikdo testovat nebude protože by se mohlo ukázat že to funguje :-) zero ve čtvrtek přes to proženu Vepalem nějaký ty rámce :) spoj bude na 780metrů, čistá fresnelka. Uvidíme david2006 Super, bylo by možné stejná nastavení pak použít na propojení kabelem a třebas nějaké Siklu by bylo fajn taky. zero Siklu nemáme, jen nějaký Šumítka a jinak vlákno. david2006 Takže valíte optiku a AirFiber na páteře? Případně nějakou spolupracující síť která má Siklu a pod. v záloze nemáte? Ten test má větší smysl pokud za stejných podmínek otestujeme chování jiných pojítek/kabelu. zero Nemáme to na páteř. Je to na vnitropodnikovou aplikaci. Můžu ještě změřit Alcomu, MP160ku, ale kapacitně je to jinak. Nebo někdo, kdo má Siklu (a je +/- autobus od Olomouce), ať se ozve a dojedu to změřit k němu. « Předchozí stránka Další stránka »
neverhappy Zdravim Koupil jsem toto pojitko a nasadil. vzdalenost 660m. Mam to jen 2 dny. Kazde rano tesne pred 3 hodinou. to ztraci ping. Je tam nejaka funkce, ktera by to mohla delat? Mam zaple SSH server, telnet, system log,a check for updates. V logu nic neni. Viz obrazek. Ping na router za airfiber. Dnes budu logovat obe jednotky. :-) ) Zaloha tam je. Drive byl spoj na 5Ghz a ten to nedelal, takze to nebude v tom routeru. Zarazi me ta pravidelnost.2305.png2405.png2505.png Na jinych spojich to nepozoruji. Mozna chyba mereni. Ted merim jak master, tak slave , tak zarizeni za slave jednotkou. EDIT: Sypu si popel na hlavu. Na routeru je kazdodenni restart. Tuhl. Je to PC platforma na Gigabyte desce. Zajimave je ze pri 5 Ghz spoji se to neukazalo. Dekuji vsem za rady david2006 Šak pohoda, na 660m to je jak nataženej fajbr . viktornovotny nooo "jak" ... bych uplne nerikal ppp76 nooo "jak" ... bych uplne nerikal : rado3105 ppp a viktor smejem sa ako jediny ktori na to nadavaju ste vy dvaja ktori to max. v rukach drzali...ale prispievat a nezmyselne reakcie od vas tu budu stale. Ved sa zamerajte na topic alcomy a tu zbytocne neprudte... viktornovotny ale ja na to nenadavam, jen proste to ma sve specificke pouziti ... a tedy netvrdil bych tady bludy jako, ze to protahne vic jak 150 Mbps, nebo ze to je odolnejsi vode nez jaky koli jiny 24Ghz spoj ... nebo dokonce, ze to je rovno s vlastnostmi kabelu :-D rado3105 Myslim ze vami dvoma to tu bolo opakovane aspon 100x, tak uz staci. A nechajme tuto temu prosim ludom ktori to realne pouzivaju... Nikto si to nemusi kupit a ked si to niekto kupi nech tu na to nadava, ale staci raz a nie opakovane dookola to iste.... ppp76 musel sem jen souhlasit s tim co viktor napsal , nahrada optiky to fakt vazne bejt nemuze .... to ze to nevlastnim jest eneznamena ze jsem to parkrat nemel moznost zkouset .... a az to dokaze v realu to co na papire tak pred tim smeknu ale zatim to ma vetsi reklamu nez to dokaze .... imho david tu taky porad vsade reje do podle nej zlodejsky predrazenejch spoju a pritom sam zadnej nema .... prijde mi ze dost uzivatelu v tom vidi bozsky vysokou vsespasitelnou frekvenci a nevidej tech nekolik velkejch ALE.... rado3105 musel sem jen souhlasit s tim co viktor napsal , nahrada optiky to fakt vazne bejt nemuze .... to ze to nevlastnim jest eneznamena ze jsem to parkrat nemel moznost zkouset .... a az to dokaze v realu to co na papire tak pred tim smeknu ale zatim to ma vetsi reklamu nez to dokaze .... imho david tu taky porad vsade reje do podle nej zlodejsky predrazenejch spoju a pritom sam zadnej nema .... prijde mi ze dost uzivatelu v tom vidi bozsky vysokou vsespasitelnou frekvenci a nevidej tech nekolik velkejch ALE.... Ok ale to je uz ich problem, taktiez vam nik nevycita ze si kupujete alcomu, alebo ze robite 200mbit na 5ghz.... ppp76 Co bys taky vycital nekomu kdo si kupuje spoj kterymu snad nelez nic vytknout , co slibej na papire to chodi i v realite a jest ema rezevy .... a 200mb na 5ghz ... alcoma umi i vic : ... porad nejak nechapu ze nekteri maj urcite frekvence jako zaklinadlo vsehomira .... kazda se k necemu hodi a k necemu je primarne predurcena zalezi uz jen pak jaky zarizeni se naroubuje , podle toho to pak taky funguje .... honzam The airFiber 1.5-RC1 software is now available. This release fixes an issue with pause frames where enabling flow control would not function correctly. If you had testing issues with RFC2544 they should be resolved with this release. The SNMP OIDs for temperature also now work properly. It is my believe that this release will be identical to the final v1.5 release. If there are any last issues anyone has before its final release, please speak now. honzam Koukal jsem na zahraničním foru a mají tam nějaká jiná dvířka. Že by už jim došlo že ty původní origo stojí za prd? net_work netestoval nekdo tim HW testerem AFko s tou novou betou? hapi to nikdo testovat nebude protože by se mohlo ukázat že to funguje :-) zero ve čtvrtek přes to proženu Vepalem nějaký ty rámce :) spoj bude na 780metrů, čistá fresnelka. Uvidíme david2006 Super, bylo by možné stejná nastavení pak použít na propojení kabelem a třebas nějaké Siklu by bylo fajn taky. zero Siklu nemáme, jen nějaký Šumítka a jinak vlákno. david2006 Takže valíte optiku a AirFiber na páteře? Případně nějakou spolupracující síť která má Siklu a pod. v záloze nemáte? Ten test má větší smysl pokud za stejných podmínek otestujeme chování jiných pojítek/kabelu. zero Nemáme to na páteř. Je to na vnitropodnikovou aplikaci. Můžu ještě změřit Alcomu, MP160ku, ale kapacitně je to jinak. Nebo někdo, kdo má Siklu (a je +/- autobus od Olomouce), ať se ozve a dojedu to změřit k němu. « Předchozí stránka Další stránka »
rado3105 ppp a viktor smejem sa ako jediny ktori na to nadavaju ste vy dvaja ktori to max. v rukach drzali...ale prispievat a nezmyselne reakcie od vas tu budu stale. Ved sa zamerajte na topic alcomy a tu zbytocne neprudte...
viktornovotny ale ja na to nenadavam, jen proste to ma sve specificke pouziti ... a tedy netvrdil bych tady bludy jako, ze to protahne vic jak 150 Mbps, nebo ze to je odolnejsi vode nez jaky koli jiny 24Ghz spoj ... nebo dokonce, ze to je rovno s vlastnostmi kabelu :-D
rado3105 Myslim ze vami dvoma to tu bolo opakovane aspon 100x, tak uz staci. A nechajme tuto temu prosim ludom ktori to realne pouzivaju... Nikto si to nemusi kupit a ked si to niekto kupi nech tu na to nadava, ale staci raz a nie opakovane dookola to iste....
ppp76 musel sem jen souhlasit s tim co viktor napsal , nahrada optiky to fakt vazne bejt nemuze .... to ze to nevlastnim jest eneznamena ze jsem to parkrat nemel moznost zkouset .... a az to dokaze v realu to co na papire tak pred tim smeknu ale zatim to ma vetsi reklamu nez to dokaze .... imho david tu taky porad vsade reje do podle nej zlodejsky predrazenejch spoju a pritom sam zadnej nema .... prijde mi ze dost uzivatelu v tom vidi bozsky vysokou vsespasitelnou frekvenci a nevidej tech nekolik velkejch ALE....
rado3105 musel sem jen souhlasit s tim co viktor napsal , nahrada optiky to fakt vazne bejt nemuze .... to ze to nevlastnim jest eneznamena ze jsem to parkrat nemel moznost zkouset .... a az to dokaze v realu to co na papire tak pred tim smeknu ale zatim to ma vetsi reklamu nez to dokaze .... imho david tu taky porad vsade reje do podle nej zlodejsky predrazenejch spoju a pritom sam zadnej nema .... prijde mi ze dost uzivatelu v tom vidi bozsky vysokou vsespasitelnou frekvenci a nevidej tech nekolik velkejch ALE.... Ok ale to je uz ich problem, taktiez vam nik nevycita ze si kupujete alcomu, alebo ze robite 200mbit na 5ghz....
ppp76 Co bys taky vycital nekomu kdo si kupuje spoj kterymu snad nelez nic vytknout , co slibej na papire to chodi i v realite a jest ema rezevy .... a 200mb na 5ghz ... alcoma umi i vic : ... porad nejak nechapu ze nekteri maj urcite frekvence jako zaklinadlo vsehomira .... kazda se k necemu hodi a k necemu je primarne predurcena zalezi uz jen pak jaky zarizeni se naroubuje , podle toho to pak taky funguje ....
honzam The airFiber 1.5-RC1 software is now available. This release fixes an issue with pause frames where enabling flow control would not function correctly. If you had testing issues with RFC2544 they should be resolved with this release. The SNMP OIDs for temperature also now work properly. It is my believe that this release will be identical to the final v1.5 release. If there are any last issues anyone has before its final release, please speak now.
honzam Koukal jsem na zahraničním foru a mají tam nějaká jiná dvířka. Že by už jim došlo že ty původní origo stojí za prd?
zero ve čtvrtek přes to proženu Vepalem nějaký ty rámce :) spoj bude na 780metrů, čistá fresnelka. Uvidíme
david2006 Super, bylo by možné stejná nastavení pak použít na propojení kabelem a třebas nějaké Siklu by bylo fajn taky.
david2006 Takže valíte optiku a AirFiber na páteře? Případně nějakou spolupracující síť která má Siklu a pod. v záloze nemáte? Ten test má větší smysl pokud za stejných podmínek otestujeme chování jiných pojítek/kabelu.
zero Nemáme to na páteř. Je to na vnitropodnikovou aplikaci. Můžu ještě změřit Alcomu, MP160ku, ale kapacitně je to jinak. Nebo někdo, kdo má Siklu (a je +/- autobus od Olomouce), ať se ozve a dojedu to změřit k němu.