Ahoj,
nasadil jsem airfibera na vzdálenost cca 1,4 km. Naladil jsem ok, spoj jede jak má. Mám však problém na jedné jeho straně. Náhodně se mi stává, že mi tvoří ztrátu až 10% na ethernetu. Čistě mezi jednotkou a switchem je problém které se vyskytuje velmi náhodně. Prvně jsem jej přisuzoval kabelu, pak poečku. Poté co jsem vyměnil prakticky vše krom jednotky je situace stále stejná. Nějakou dobu spoj běží v pohodě, ale pak z ničeho nic začne ztrátovat, když jej odpojím od switche, chvíli zalaboruju s kabelem (střídavě zapojuji do různých switchů) atd. tak zase přestane ztrátovat. Pro vyloučení chyby jsem zkoušel i čistě gbit eth port na routeru a stále stejný problém a stejné řešení problému, odpojit a připojit zpět. Mám oddělený management a ten neztrátuje, pokud zapnu inband tak na něji to ztrátuje.
Na grafu ze smokepingu je to pěkně vidět. 12tého večer jsem přepnul na airfiber a 16tého večer začal ztátovat, dnes jsem "odpojil a připojil" a je opět OK.
Jinak přenosovka a vše ostatní OK. Tlačím přes něji i multicast a když zrovna neztrátuje tak je vše v pořádku. Řekl bych skoro, že se jedná o vadnou jednotku, zítra zkusím vyměnit za náhradní a uvidíme.
Nesetkal se s podobným chováním ještě někdo? Je to náš první Airfiber a docela mě to štve, strávil jsem nad tím už desítky hodin. Zatím mě ubiquiti moc nepřesvědčilo.