já ti nevim, máme na tom 500 lidí, přijdu k zákazníkovy, vytočim tam na speedtestu 100Mbit a jdu domu. Jestli tomu říkáš že to nějak funguje tak mi řekni jak to má fungovat líp. Stejně tak dobře mi funguje MP600 takže to prostě srovnávat budu.
Jezis marja to je meritko zas. Najdi si to, uz jsem tady toho popsal dost. Navic dtto potvrzujes to co uz jsem napsal, ze na brouzdani po netu toliko dobre to jest. U kolika lidi najednou jsi ten speed test zkousel ? Jak dlouho ten test trva a kolik ramcu o jaky velikosti preneses ? Dyt tim naplnis tak akorat buffery. Mimo jine, ja mel za to, ze AFko ma umet 700, nebo uz ne ? 100Mb zajiste preneses stejne na cemkoliv co tu propustnost ma, jenom je rozdil v tom, kolik kvuli tem 100Mb sezeres MHz. U AFka s tim nic neudelas a porad to bude 200MHz pasma (2x100) v obou polarizacnich rovinach, tj. ekvivalent 400MHz (4x100). Maximalne tam nektery z chainu spi. Ale na to ti staci 28MHz pri 32QAM/APSK atp. v JEDNE POLARIZACNI ROVINE. Uz vidis ten rozdil ? Uz vidis jakou sracku sis koupil ? Ze to nikam nedas, protoze jsi vsude tlustej ?
To že sem zabral plnejch 2x100MHz na MP600 je ochrana investic, tak jak se tady při uvedení PBM10 oháněla většina lidí. Nekoupil sem pojítko za skoro čtvrt milionu jenom proto abych za pár let až budu tu kapacitu potřebovat, zase neřešil nový pojítko.
2x80 kdyz uz. Ad PBM, kdyz ti vetsina napise, ze mas skocit z okna, tak skocis ? Jakoze nemas vlastni rozum a podrizujes se jednani stada ? Nebo jak to mam chapat ? Cipak je problem, ze investujes do technologie ve freebandu a pak musis zbytecne zasirat spektrum, abys uchranil svou investici ? Jen a jen tvuj. Chces-li mit jistotu, kup si MP600 do nektereho z placenych pasem. Kdyz uz mas na MP600, tak by pro tebe nemel byt problem platit za kmitocty.
bohužel, AFko jelo v pohodě dál, SAF kulhal. On teda kulhá i když tam AFko už neni :-D ale za to si může ten kdo to tam montoval.
I to je mozne, vzhledem k tomu, jak se ke spektru chova AFko.
jo a AFko má agregovanou kapacitu? co si pod tim mám představit? já vim že to je FD pojítko, jestli seš jinýho názoru tak sem s tim.
Staci se podivat do datasheetu. 1400Mb tj. soucet uplink+downlink. Tomu se rika agregace, nebo ne ? Realne s primhourenim obou oci a zapomenutim veskerych standardu polovina FD, ze ? Ono i kdyby to umelo tech 1400 ve vzduchu, tak je to k nicemu, protoze tam mas jeden GE port a ten je konecnym limitem propustnosti.